sursa foto:  botosaninews.ro

Sumă colosală! Câți bani ar putea obține după divorț soția lui Jeff Bezos

Cel mai bogat om din lume, Jeff Bezos, a anunțat că va divorța de soția sa, MacKenzie, după o căsnicie de 25 ani.

„Am decis să divorțăm și să ne continuăm viețile separat, dar ca prieteni. Dacă am fi știut că ne vom separa după 25 de ani, tot la fel am fi procedat”, a transmis miliardarul, printr-un comunicat postat pe pagina sa de Twitter.

Jeff Bezos, în vârstă de 54 de ani, are o avere estimată la 136,2 miliarde de dolari și se află pe primul loc în topul celor mai bogați oameni din lume.

El și soția lui locuiesc în statul Washington, așa că potrivit legilor de aici vor trebui să își împartă echitabil proprietățile pe care le dețin, dar și toate veniturile obținute cât timp au fost căsătoriți.

Divorțul ar putea-o propulsa pe MacKenzie ca cea mai bogată femeie din lume, în timp ce patronul Amazon va coborî pe al doilea loc în topul mondial al miliardarilor. Jeff Bezos nu este obligat să îi ofere soției sale, la partaj, acțiunile pe care el le deține la Amazon, însă va trebui să îi ofere o compensație în bani pentru ele, la valoarea actuală a pieței.

MacKenzie Bezos, în vârstă de 48 de ani, ar putea primi peste 68 de miliarde de dolari din averea soțului ei, ceea ce înseamnă că ar ajunge cea mai bogată femeie din lume și a cincea cea mai bogată persoană din lume.

Chiar și obținerea unui singur procent din averea lui Jeff Bezos ar urca pe primul loc în topul celor mai scumpe divorțuri din lume.

Jeff și MacKenzie Bezos au patru copii. Cei doi au studiat la Universitatea Princeton, dar s-au cunoscut abia după absolvire, în timp ce lucrau la o companie de investiții. Ei s-au căsătorit în 1993 și s-au mutat în Seattle în 1994, în același an în care a fost fondată compania Amazon.

O figură discretă, MacKenzie Bezos are propria sa carieră de succes. Ea a câștigat American Book Award pentru primul său roman, intitulat „The Testing of Luther Albright”, publicat în 2005. De asemenea, ea este fondatoarea unui ONG pentru combaterea fenomenului de bullying, potrivit digi24.

 

 

 

Vezi și:

Lovitură pentru acești bugetari! Salariile lor sunt în pericol

Atenție, șoferi! Riscați amenzi chiar dacă aveți cauciucuri de iarna- Detaliul mai puțin știut

Vești bune pentru profesori! Ce vor primi aceștia începând cu anul 2019

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare