sursa foto:  ziaruldeiasi.ro

Surpriză de proporții pe piața bancară! Ce bancă a devenit noul LIDER din România

Surpriză de proporții pe piața bancară! După ce băncile de top și-au anunțat profiturile înregistrate pe primul semestru al anului 2017, piața de profil din România are un nou lider, cel puțin din acest punct de vedere.

Majoritatea băncilor din top şase din punct de vedere al activelor au anunţat scăderi de profit în semestrul I 2017 comparativ cu acveeaşi perioadă a anului trecut. BRD este instituţia de credit care a raportat cel mai mare profit din sistemul bancar (dublu faţă de anul trecut), modificând clasamentul. O altă surpriză în topul profiturilor o reprezintă ING, care a depăşit Raiffeisen Bank, scrie economica.net.

Francezii de la BRD aproape că și-au dublat profitul, raportând un profit net de 750 de milioane de lei, faţă de valoarea din 2016, de 381 milioane de lei.

BRD – Groupe Societe Generale este urmată de Banca Transilvania, cea de-a doua bancă din sistem, din punct de vedere al activelor.

Banca numărul 1 din țară, din punct de vedere al activelor, BCR, se situează de-abia pe poziția a treia, în timp ce pe locul patru se află ING Bank, care a surclasat Raiffeisen și Unicredit.

Vezi și Fabulos! Ce salariu are Gabriela Cristea la Kanal D

Atenție! Cine e „Nepotul de aur” al lui Tudor Postelnicu, fostul șef al Securității, și ce avere imensă are

Atenție! Cum puteți sancționa taximetriștii care refuză cursa la cererea dumneavoastră

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare