Mihai Tudose

sursa foto:  mediafax.ro

SURSE! Adevărul despre DEMISIA lui Mihai Tudose din fruntea Guvernului și cum a contribuit „Revoluția Fiscală” la decizia sa

Informații total neașteptate ies la iveală acum, în privința plecării lui Mihai Tudose din fruntea Guvernului! Potrivit unor informații pe surse, măsurile fiscale ale guvernării PSD-ALDE au cântărit enorm pentru fostul șef al Executivului.

Știripesurse.ro informează că Mihai Tudose cerea schimbări majore în privința Legii salarizării, a „Revoluției Fiscale”, dar și schimbarea planurilor, încă nepuse în practică, în legătură cu pensiile.

Scandalul dintre Dragnea și Tudose a fost interpretat public în aceeași cheie în care a fost interpretat și scandalul Dragnea-Grindeanu. Premierul a căpătat putere, a fost încurajat din diverse direcții și a crezut că poate pune mâna și pe partid. Dacă Grindeanu a reușit să strângă puțini adepți în teritoriu, Tudose era susținut de mai mulți lideri PSD. Succesul unei eventuale moțiuni de cenzură ar fi fost mult mai puțin probabil. Acest ultim aspect i-a făcut și pe susținătorii lui Tudose să se simtă trădați când fostul premier și-a dat demisia. După ce adepții săi s-au expus, cu toate riscurile politice aferente, Tudose și-a luat „pălăria din cui” și a fugit.

Vezi și SURPRIZĂ! Ce pensie GRASĂ are Gabriel Oprea – I-a crescut de ZECE ORI într-un an

După discuții cu mai mulți lideri de la vârful PSD, se conturează o poveste mai puțin cunoscută a plecării lui Mihai Tudose. Potrivit surselor din partid, la mijlocul lunii decembrie, fostul premier a venit în partid cu o idee neașteptată: să se renunțe la programul de guvernare. Mai exact, Tudose cerea schimbări majore în privința Legii salarizării, a „Revoluției Fiscale”, dar și schimbarea planurilor, încă nepuse în practică, în legătură cu pensiile. Șeful Guvernului de la acea dată le-a transmis clar colegilor că bugetul României pur și simplu nu poate să suporte toate promisiunile din programul de guvernare. „Nici măcar bugetul Germaniei nu ar putea”, le-ar fi spus Tudose colegilor, potrivit surselor menționate.

Solicitarea lui Tudose s-a lovit de refuzul vehement al lui Liviu Dragnea și al oamenilor săi, ceea ce i-a lăsat lui Tudose doar două variante, ambele neplăcute: fie să rămână și să i se „spargă toate în cap”, fie să se „extragă” singur din situație. Fostul premier a ales varianta a doua, imediat după sărbători declanșând un atac la Liviu Dragnea și apropiații săi. Scandalul iscat a ajuns în CEx-ul PSD, unde Tudose și-a putut pune în practică promisiunea de la învestire: „Sunt dispus să plec dacă partidul mi-o cere.”

Graba fostului premier de a declanșa scandalul care să-i permită să plece se explică și în aceste zile, când noua strategie a Coaliției în privința salariilor începe să semene tot mai mult cu un dezastru, cel puțin pe termen scurt. Cum Tudose nu mai este la Guvern, iar noului premier nu i se pot reproșa prea multe încă, neplăcuta sarcină de a da explicații este lăsată în totalitate Liei Olguța Vasilescu, cea care s-a „remarcat” în perioada crizei guvernamentale printr-o curioasă absență din spațiul public. Liviu Dragnea trimite reporterii la ministrul Muncii pentru întrebări pe această temă, iar Mihai Tudose fuge pe holurile parlamentului la auzul oricărei întrebări despre Guvern.

Vezi și Mare ATENȚIE! Ce vor fi OBLIGAȚI să DISTRUGĂ toți proprietarii de terenuri din România

Mutarea prin care va câștiga teren în fața gigantului Orange: Ce achiziție va face Vodafone

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare