sursa foto:  Instagram

Suspendare pe viață pentru Simona Halep! Propunerea drastică făcută în cazul de dopaj al româncei

A trecut aproape o lună de când Simona Halep a fost audiată în cadrul Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS). Campioana noastră așteaptă acum decizia finală în cazul său de dopaj. Pe fondul aceste situații, un cunoscut jurnalist englez a făcut o propunere drastică. Acesta susține că Simona ar trebui interzisă pe viață din competițiile sportive. 

În urmă cu aproape o lună, Simona Halep s-a prezentat în fața Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS), unde a fost audiată în cazul de dopaj în care este implicată. Campioana noastră speră ca suspendarea de 4 ani primită din partea Agenției Internaționale pentru Integritate în Tenis (ITIA) să-i fie redusă. Acum, Simona așteaptă verdictul final în cazul său de dopaj.

(VEZI ȘI: Laboratorul acuzat de Ion Țiriac că a maltratat proba de sânge a Simonei Halep răspunde acuzațiilor: Trebuie să aibă și dovezi în sensul acesta)

Verdict dur în cazul de dopaj al Simonei Halep. Suspendarea pe viață este propunerea unui jurnalist britanic

Recent, jurnalistul englez Damian Rielly a oferit un amplu interviu celor de la iamsport.ro, prilej cu care a analizat cazul de dopaj al Simonei Halep. Rielly este unul dintre cei mai cunoscuți jurnaliști sportivi din Marea Britanie. El a fost ziarist la The Telegraph, The Huffington Post, iar în prezent lucrează la The Spectator. De-a lungul anilor, Rielly a scris numeroase articole legate de doping, astfel că este un bun cunoscător al acestui fenomen.

Referitor la cazul Simonei, jurnalistul englez a fost extrem de intransigent, acesta susținând că toți sportivii care iau suplimente sau sunt depistați dopați trebuie suspendați pe viață din competiții. Rielly a subliniat că în acest fel s-ar simplifica foarte mult lucrurile, nelăsându-se loc la niciun fel de interpretări.

„Sportivii care sunt prinși pentru dopaj par să se plângă adesea de suplimentele contaminate. De ce iau ei suplimente în primul rând? De ce sunt contaminate suplimentele? Întrebări.

Întotdeauna mi se pare greu de crezut. Dacă ar fi după mine, orice atlet găsit cu ceva în organism care nu poate fi cumpărat într-un supermarket bine aprovizionat ar fi interzis pe viață. Cred că acest lucru ar simplifica lucrurile în mod semnificativ. Așa cum e acum, e mereu loc pentru interpretări sau justificări”, a declarat Damian Rielly.

Când ar putea primi verdictul Simona Halep

În urma audierilor, Comisia Tribunalului de Arbitraj Sportiv va delibera şi va pregăti hotărârea finală în cazul Simonei Halep. Hotărârea va conține decizia şi motivarea acesteia. Momentan nu se știe data la care campiona noastră va primi verdictul. Totuși, dacă istoria altor cazuri se va repeta, atunci Simona ar putea primi verdictul final în aproximativ patru săptămâni.

(NU RATA: Secretele marelui Ilie Năstase sunt scoase la lumină! 16 aprilie, ziua în care apare cel mai așteptat film românesc al primăverii)

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare