sursa foto:  realitatea.net

Sute de noi posturi în Poliția Română! Ministrul Lucian Bode a dat ordin să se înființeze o nouă structură!

Prin Ordin al ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, se înființează o nouă structură în cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Mai exact, din 2 august 2021, va lua naștere Direcția de Pregătire Profesională, structură aflată în subordinea Inspectoratului General al Poliției Române.

Direcția de Pregătire profesională va fi înființată prin Ordin al ministrului Afacerilor Interne și va număra 380 de posturi.

Noua structură va fi compusă din două servicii: Serviciul Formare Inițială și Continuă și Serviciul Pregătire pentru Intervenție.

Conform Sindicatului Europol, Serviciul Pregătire pentru Intervenție va avea rol pentru:

  1. pregătirea tactică;
  2. pregătirea pentru instrucția tragerii;
  3. pregătirea fizică și de autoapărare;
  4. pregătirea pentru conducerea auto;

La nivel teritorial, în cadrul inspectoratelor județene de poliție vor exista servicii și birouri de pregătire profesională, fiecare structură având un număr diferit de posturi în funcție de mărimea structurii respective.

Conform sursei citate, ocuparea posturilor în cadrul acestei noi structuri se va face în baza unui proces de selecție și cu îndeplinirea unor criterii specifice de ocupare, cu aprobarea exclusivă a IGPR.

Procesul de pregătire profesională va fi monitoritzat de IGPR  pe baza unei aplicații dedicate acestui tip de activitate.

Vezi și

Documente. Clotilde Armand combate ‘știrile false’ cu informații eronate

Polițiștii cer demisia Guvernului PNL-USR-PLUS-UDMR, după declarația lui Dan Barna: ‘Constatăm cu stupoare că este pe altă lume’

Concursuri cu dedicație în Ministerul de Interne? Un nou concurs cu un singur candidat pentru șefia unui inspectorat de Poliție

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare