sursa foto:  jurnalul.ro

Taxă de protecție pentru casieria PSD? Acuzații grave

Un fost sef din cadrul Directiei Regionale de Drumuri si Poduri (DRDP) Timisoara a explicat la DNA in dosarul spagilor incasate in interesul PSD, ca pentru a fi mentinuti in functii, controlorii de trafic, dar si de la alte institutii locale sau regionale, plateau lunar o suma fixa catre organizatia PSD Arad. O taxa de protectie.

Cuantumul sumei era stabilit diferit, raportat la functia detinuta. In plus, mai dadea diverse sume de bani ori de cate ori era necesar, la solicitarile sefilor din cadrul PSD Arad. De obicei cand erau diferite evenimente, vizite ale unor oficiali din Bucuresti sau strainatate.

Detaliile apar in actele procurorilor DNA din aceasta ancheta. Un caz in care vineri au fost audiati ca martori trei politicieni din PSD: doi fosti ministri, Mihai Fifor si Razvan Cuc, si deputatul Luminita Jivan.

In acest caz, trei parlamentari au calitatea de suspecti: deputatul Dorel Caprar, seful PSD Arad, deputatul Florin Tripa si senatorul Ioan Chisalita, de la Caras-Severin.

Bogdan Muntean a explicat la DNA ca a fost initial sef al Departamentului Venituri din cadrul DRDP Timisoara, dar a fost retrogradat pe functia inferioara de sef al Biroului Incasari Venituri.

Daca in prima pozitie trebuia sa pleatasca o „taxa de protectie”de 300 de lei la PSD, cand a fost numit in cea de-a doua functie, aceasta a scazut la 200 de lei. Totul se facea la sediul PSD Arad, sub forma unor cotizatii, iar pentru o parte din bani primea chitante. Stenogramele din acest caz dezvaluie ca se accepta si plata unor bani fara a se face niciun act. Bani negri, arata ziare.com.

Vezi și

Reacții negative la adresa lui Marcel Vela, după ce la întânirea programată cu sindicaliștii s-au dus doar Traian Berbeceanu și Bogdan Despescu

Să fie bine pentru toată lumea! Valul de oameni instalați de Ludovic Orban și Marcel Vela și legăturile lor cu politica

SURSE Șeful din Jandarmerie care va fi executat de Marcel Vela

 

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare