sursa foto:  rfi.ro

Teodorovici îl bagă în ședință pe Isărescu: De ce este îngrijorat ministrul Finanțelor

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, la fel ca și premierul Viorica Dăncilă, va avea în perioada următoare o discuție cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, pe tema creșterii inflației. Un aspect ce îl îngrijorează foarte mult.

Acesta a declarat, astăzi, că este îngrijorat în legătură cu rata anuală a inflaţiei de 4,3% și va avea o discuție cu Mugur Isărescu. Teodorovici a mai specificat că nu doar factorii interni au contribuit la această creștere.

Rata anuală a inflaţiei, care măsoară evoluţia preţurilor de consum în ultimul an, a urcat în luna ianuarie la 4,32%, cel mai înalt nivel din iulie 2013, când a fost 4,41%, în condiţiile în care gazele naturale s-a scumpit cu 3,79% faţă de decembrie, potrivit datelor publicate recent de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Întrebat dacă este îngrijorat în legătură cu această creştere, Teodorovic a răspuns afirmativ.

”Normal, trebuie s-o luăm în calcul în cadrul Ministerului Finanţelor. Dar, să nu uităm că nu stau la bază doar factorii interni. (…) Voi avea o discuţie cu guvernatorul BNR pentru a vedea care sunt acţiunile comune. Poate săptămâna viitoare”, a declarat Teodorovici, potrivit news.ro.

În ianuarie, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, mărfurile alimentare s-au scumpit cu 3,79%, în medie, preţurile mărfurilor nealimentare au urcat cu 6,23%, iar preţurile serviciilor au crescut cu 0,9%.

Vezi și Revoluție în sistemul bancar: Ce importantă bancă va lansa sistemul de deschidere de conturi prin recunoaștere facială

Lovitură DURĂ pentru rivali! Serviciul prin care Carrefour îți aduce cumpărăturile ACASĂ, fără a mai fi nevoie să te deplasezi la supermarket

OBLIGAȚIE! Ce trebuie să facă toate firmele până la 1 iulie – Cele înființate de la jumătatea lui 2012 încoace trebuie să o aibă ACUM

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare