sursa foto:  en.wikipedia.org

TOP Cele mai mari chirii plătite de studenți în funcție de oraș

Începerea anului universitar determină mișcări semnificative pe piața imobliară în orașele care sunt și centre universitare. Practic, august şi septembrie sunt lunile în care cererea pentru locuinţe de închiriat se dublează. În funcţie de buget, numărul de persoane care doresc să locuiască împreună şi locaţia aleasă, chiriile variază de la 200 euro/lună pentru o garsonieră şi ajung până la 1.198 euro/lună pentru o casă. Dacă alegi o garsonieră, prețul din Cluj-Napoca este la același nivel cu cel din Bucururești, conform datelor analizate de news.ro de pe unul dintre portalurile de anunțuri imobiliare gratuite.

Astfel, faţă de ofertele de la începutul lui 2016, chiriile cerute de proprietari în luna august au rămas în medie la aproximativ aceeaşi valoare.

În Capitală, de exemplu, preţul mediu pentru închirierea apartamentelor cu o cameră este de 240 euro/lună, respectiv 348 euro/lună pentru cele cu două camere. Spaţiile cu trei camere, ideale pentru tinerii studenţi care îşi doresc să locuiască cu mai mulţi colegi, preţul mediu este de aproximativ 512 euro/lună.

Care sunt companiile care au înregistrat cele mai mari pierderi din economie în 2015?

Apartamentele cu patru camere şi casele pot fi închiriate pentru sume cuprinse între 923 euro şi 1.198 euro.

Independent însă de cererea determinată de începerea anului universitar, este de menționat faptul că în Bucureşti, oraşul cu cel mai ridicat nivel de trai, chiriile pentru garsoniere au crescut în medie cu 4% faţă de începutul anului 2016, în timp ce sumele cerute pentru apartamentele cu patru sau mai multe camere s-au diminuat cu aproximativ 10%. Doar locuinţele cu două şi trei camere şi-au păstrat valoarea de la începutul anului 2016.

Cum scapă românii de plata amenzilor la roviniete?

Uimitor! Cât a câștigat Serena Williams din tenis până acum! Nici Halep nu stă rău

În Cluj-Napoca, alt oraş important şi totodată un centru universitar vizat de mulţi studenţi, preţul de închiriere a caselor a fost mai accesibil cu 32% faţă de lunile ianuarie şi februarie ale anului în curs. De asemenea, preţul mediu pentru închirierea unei garsoniere este de aproximativ 240 euro/lună, prag similar cu ofertele din Capitală. Pentru apartamentele cu două camere, proprietarii au solicitat la închiriere un preţ mediu de 371 euro/ lună, puţin mai mare decât cel din Bucureşti.

Pentru Timişoara, chiria pentru o garsonieră porneşte de la aproximativ 207 euro/lună. Apartamentele cu două şi trei camere s-au închiriat cu 277 euro/lună, respectiv 340 euro/lună.

Coreea de Nord amenință SUA. „Suntem pregatiti sa lovim inamicul”

Viitorul Constanța scos la vânzare. Care este strategia lui Hagi?

Pentru apartamentele cu patru sau mai multe camere şi case, chiriile pornesc de la 410 euro/lună, respectiv 614 euro/lună. Comparativ cu începutul anului, preţul pentru închirierea unei garsoniere a crescut cu 12%, iar pentru case cu 17%. Pentru apartamentele cu trei şi patru camere chiriile din luna august au scăzut cu 14%, respectiv 4% faţă de luna februarie a anului current, potrivit sursei citate.

În Iaşi, un apartament cu o cameră se închiriează pentru aproximativ 200 euro/lună, iar unul cu două camere cu 282 euro/lună. Chiria pentru locuinţele cu trei camere porneşte de la 343 euro, iar pentru cele cu patru sau mai multe camere de la 420 euro/lună.

Casele se pot închiria pentru 520 euro/lună. Fluctuaţii s-au înregistrat pentru apartamentele cu două şi trei camere, chiriile fiind uşor mai avantajoase în luna august decât la începutul lui 2016, conform anunţurilor postate de proprietari pe portalul de anunțuri imobiliare.

Scandal în UE după ce fostul președinte al CE s-a angajat la americani

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare