sursa foto:  jurnal.md

Traficanții de copii au ‘descins’ la Fisc! Țiganii au rămas fără aur

Traficanții de copii, din dosarul Țăndărei, după ce au fost achitați, s-au dus la sediul Agenției Naționale de Administrare Fiscală, pentru a-și recupera banii puși sub sechestru.

Țiganii reclamă acum că patru kilograme de aur au dispărut fără urmă din dosarul traficanților de copii de la Țăndărei, informează Antena 3.

Conform sursei citate, după ce au primit achitări pe bandă rulantă, bulibașa din localitate și rudele lui au venit peste angajații de la FISC ca să-și primească salbele înapoi.

Petrică Dragușin, bulibașa din Țăndărei, și Radu Constantin, zis Titi Aghiotantu’, au fost judecați în dosarul de trafic de minori în care procurorii DIICOT îi acuzau că ar fi racolat copii pe care mai apoi îi trimiteau la cerșit în Anglia.

După zece ani de procese, judecătorii i-au achitat definitiv, o decizie care a șocat o țară întreagă, având în vedere acuzațiile și numărul impresionant de victime despre care se vorbea în anul 2010. Unele dintre acuzații s-au prescris, pentru altele s-a stabilit de către instanță că fapta nu există.

Astfel, s-a stabilit restituirea banilor și a aurului ridicat cu ocazia perchezițiilor. De atunci, foștii inculpați din Dosarul Țăndărei au un singur gând: recuperarea bunurilor confiscate de autorități.

„La ANAF avem treabă. Avem banii pe care trebuie să ni-i dea, ni i-a luat de acasă. Am făcut cerere și nu vor să ne mai dea banii. Banca Națională zice că nu se găsesc. Apoi s-au găsit, dar nu vor să ni-i dea. E vorba de 5.100 de euro. Fratelui meu trebuie să-i dea vreo 7.000 de euro, ne-au mai luat și niște aur. Le-am zis să-mi dea măcar 502 grame și pentru celălalt mă judec, dar nu vor”, a afirmat bulibașa din Țăndărei.

Vezi și

EXCLUSIV Guvernul Orban instalează un personaj controversat într-o funcție-cheie: Pagubă de 1 milion de euro

Predoiu aproape ‘călcat în picioare’ de către procurori

EXCLUSIV Audio. Atenție, Marcel Vela, avem dovada! Șef din Poliție prins pe înregistrare

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare