nicolae ciuca

sursa foto:  Facebook

Ultimă oră! Guvernul anunță creșteri de venituri pentru profesori! Se vor da bani începând cu luna iunie

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a făcut un anunț important, în contextul grevei profesorilor. Cărbunaru anunță o creștere a veniturilor pentru profesori.

Personalul didactic și didactic-auxiliar ar urma să primească, în total, 2.500 de lei, măsuri de susținere pentru acoperirea parțială a costurilor generate de rata inflației, ce ar asigura tranziția spre noua grilă de salarizare.

De asemenea, personalul nedidactic ar urma să primească, în total, 1.000 de lei.

Anunțul lui Cărbunaru:

„Guvernul României a pregătit OUG care va asigura majorări ale personalului didactic, didactic-auxiliar și nedidactic.

Este un efort bugetar care depășește suma de 700 de milioane de lei, cu resurse europene – 401 milioane lei, respectiv 313 milioane lei din bugetul național. Așadar, în total, 723 de milioane de lei care se vor adăuga la cele 300 de milioane de lei alocate pentru majorarea veniturilor personalului nedidactic din Anexa VIII, lucru care s-a întâmplat deja.

Împreună sunt 1 miliard 23 de milioane de lei pe care Guvernul îi alocă în aceste zile pentru majorările veniturilor personalului din sistemul educațional.

Sunt 273.532 de beneficiari, toți angajații din sistemul de învățământ.

Mă voi referi aici la ce se va alocat personalului didactic și didactic-auxiliar, respectiv nedidactic, care vor primi următoarele sume:

Cei 2.500 de lei care reprezintă măsuri de susținere, fie sub formă de primă de carieră didactică, fie sub formă de primă de compensare salarială, care va asigura un regim tranzitoriu până la adoptarea unei noi grile de salarizare, acoperirea parțială a costurilor generate de rata inflației și tranziția spre noua grilă de salarizare, pentru personalul didactic și didactic-auxiliar.

Și alte sume, în total 1.000 de lei, pentru personalul nedidactic, care vor primi acești bani în iunie și în septembrie. În timp ce personalul didactic și personalul didactic-auxiliar vor primi 1.000 de lei în luna iunie, în săptămânile care urmează, și 1.500 de lei în luna octombrie, așa cum am anunțat”, a spus, duminică, Cărbunaru.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare