sursa foto:  radiovacanta.ro

Umilitor! Trebuie să demonstreze că nu i-au crescut degetele arse în Colectiv pentru a primi de la stat 234 de lei

Este drama unei fete din Colectiv, care se lovește mereu de umilința la care o supune statul. Pentru suma de 234 de lei, aceasta este nevoită să demonstreze că nu i-au crescut degetele.

Tedy Ursuleanu este indignată de cum funcționează statul român. Aceasta a primit gradul de handicap 1 pentru un an: “Grad de handicap 1 pentru 1 an, poate îmi mai cresc degetele, cine știe!” scria acum câteva zile Tedy Ursuleanu, supraviețuitor al incendiului de la Colectiv, atașând hârtia primită de la DGASPC.

“La cealaltă mână îmi pot mişca doar patru degete, al cincilea este blocat. Am avut fractură de os şi mi-a fost lipit de prima falangă şi stă într-o poziţie incomodă, mă incomodează să strâng pumnul, de multe ori mă lovesc şi sângerează. Va trebui să mă operez la el şi apoi să îmi pun nişte proteze biomecanice” spunea Tedy.

Potrivit Libertatea, tânăra este revoltată de modul în care te tratează și te umilesc medicii, dar mai ales de legile din România. Se pare că suma infimă primită de la stat este suficientă pentru un om cu handicap.

“Persoana încadrată în grad grav de handicap, indiferent dacă realizează sau nu alte venituri, pe toată durata handicapului, beneficiază de: indemnizație lunară în cuantum de 234 lei, buget complementar în cuantum de 106 lei, asistent personal sau indemnizație lunară în cuantum egal cu salariul net al asistentului social debutant cu studii medii. De asemenea, persoana încadrată în grad grav de handicap beneficiază și de alte facilități prevăzute de lege (scutire plată chirii, transport, plata dobânzii la creditele pentru achiziționarea unui automobil sau adaptarea/amenajarea locuinței în raport cu nevoile specifice)”, este declarația reprezentanților Ministerului Sănătății.

Vezi și Radu Banciu, în centrul unui imens scandal! Ce declarații HALUCINANTE a făcut și ce personalități a jignit

Toți cei care AU telefoane mobile sunt vizați! Ce se va întâmpla începând cu 15 iunie

TAGS

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similareNu uitaţi să daţi „Like”. În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.