sursa foto:  wowbiz.ro

Un gigant austriac a părăsit România, după ce frații ‘Dedeman’ au cumpărat afacerea! Moștenitoarea imperiului a anunțat lovitura fără precedent

Un gigant austriac a părăsit țara noastră, după ce frații Dragoș și Adrian Pavăl, proprietarii Dedeman, au cumpărat activele acestuia din România. Jurnaliștii de la Profit.ro au prezentat un top al celor mai mari tranzacții realizate în anul 2022.

Cea mai mare tranzacție a anului trecut este și cea mai mare tranzacție imobiliară realizată vreodată în România și cea mai mare investiție realizată de români în imobiliare. Frații Pavăl, proprietarii retailerului de bricolaj Dedeman, au cumpărat cu 377 de milioane de euro cele 7 clădiri de birouri deținute în București de investitorul austriac CA Immo, asigurând ieșirea de pe piața românească a acestuia din urmă, a scris, astăzi sursa citată.

Tranzacția a avut loc în toamna anului trecut, iar Bugetul.ro a scris la vremea respectivă despre acest subiect.

Vezi și Moștenitoarea imperiului Dedeman, Karina Pavăl, despre lovitura fără precedent dată pe piața din România: ‘Prin această achiziție, reconfirmăm încrederea noastră în potențialul pe termen lung al sectorului imobiliar’

Karina Pavăl, moștenitoarea imperiului Dedeman, a declarat că, prin această achiziție, Pavăl Holding își reconfirmă încrederea în potențialul pe termen lung al sectorului imobiliar.

Mai mult, Karina Pavăl a asigurat că echipa locală de management a CA Immo va continua să asigure „succesul acestui portofoliu”.

Prin această achiziție reconfirmăm încrederea noastră în potențialul pe termen lung al sectorului imobiliar, securizând clădiri performante de birouri, de clasa A, în locații ireplicabile din Capitală.

În plus, ne bucurăm să preluăm și echipa locală de management, o echipă bine sudată și experimentată, care va continua să asigure succesul acestui portofoliu. Aș dori să mulțumesc KPMG România și KPMG Legal – Toncescu și Asociații pentru profesionalismul de care au dat dovada și pentru sprijinul acordat în gestionarea acestei tranzacții complexe, într-un timp record”, a spus Karina Pavăl, vicepreședintele Pavăl Holding.

7 proiecte de birouri în portofoliul CA Immo, preluate de Pavăl Holding

Portofoliul CA Immo a inclus 7 proiecte de birouri clasa A situate în București: Bucharest Business Park, Campus 6.1, Europe House, Opera Center 1 și 2, Orhideea Towers și River Place care, împreună, însumează o suprafață închiriabilă de 165.000 mp.

Pavăl Holding este vehiculul de investiții al familiei Pavăl, cel mai mare grup antreprenorial local, care deține Dedeman și multiple alte investiții de mare profil în România.

Vezi și Moștenitoarea imperiului Dedeman anunță o nouă mega-lovitură! Karina Pavăl: Ne extindem portofoliul

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare