sursa foto:  mai.gov.ro

Un polițist din linia întâi, mesaj pentru Ludovic Orban: Lăsați ministrul de Interne să facă ce a promis

Președintele SNPR DECUS Timiș, Valer Kovacs, i-a transmis, printr-o scrisoare deschisă, premierului Ludovic Orban să-l lase pe ministrul Marcel Vela să facă ce a promis, anume să doteze polițiștii din prima linie, să reformeze Poliția Română, să desființeze funcțiile inutile și să suplimenteze funcțiile din operativ.

De asemenea, Kovasc trage un semnal de alarmă cu privire la ce se întâmplă în această perioadă și spune „metoda pumnului în gură trebuie să dispară”, iar oamenii legii să prevină, nu să caute scandal, amenințări și procese.

Vezi și EXCLUSIV O nouă mărturie împotriva polițistului-bătăuș: ‘Pur și simplu, a început să dea în el. Nu a ridicat tonul, nu l-a jignit, nu i-a zis nimic’

Încă se merge pe principiul – cine are mai multe sancțiuni, iar acest lucru îl pot dovedi prin mesajele primite de la superiori, în condițiile în care domnul Bogdan Despescu a transmis clar, în videoconferință, să mergem pe prevenire. Competiția de sancțiuni trebuie să dispară pentru totdeauna! Menirea unui polițist este de prevenție. Un polițist bun este cel care previne, nu cel care aplică sancțiuni la tot ce mișcă, să iasă în evidență”, spune sindicalistul.

Va rugăm, ascultați și vocea noastră, domnule prim-ministru! Aveți curajul să faceți reformarea Poliției Române din temelie, exact cum spunea domnul Traian Berbeceanu, un polițist de carieră, să dispară corupția din rândurile noastre și veți câștiga respectul tuturor românilor din această țară”, subliniază Valer Kovacs.

Vezi și EXCLUSIV. Tânărul bătut de polițist: Mi-a dat una peste mână, să-mi cadă telefonul și a început să mă ia la pumni

Este posibil ca imaginea să conţină: text

Este posibil ca imaginea să conţină: text

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare