sursa foto:  realitatea.net

Un viitor ministru din Cabinetul Cîțu a ascuns cine i-a dat bani! Explicația ciudată a lui Cristian Ghinea

Cristian Ghinea, propus de USR-PLUS pentru Ministerul Fondurilor Europene, a încălcat legea declarațiilor de avere.

Viitorul ministru din Guvernul Cîțu a ascuns că a înstrăinat un apartament și toate informațiile conexe: data, suma, cumpărătorul. Ghinea a ascuns și numele a cinci persoane care i-au dat bani cash, informează Newsweek.ro.

Conform sursei citate, în declarația de avere a deputatului Cristian Ghinea din 2017 apar, la capitolul „Cadouri”, cinci sume care totalizează 15.500 de lei. Ghinea, însă, nu a precizat nici care a fost „Serviciul prestat/Obiectul generator de venit” pentru aceste sume, nici „Sursa venitului: numele, adresa”.

Sumele la care faceți referire din declarația din 2017 reprezintă donații primite în timpul campaniei pentru alegerile parlamentare din noiembrie-decembrie 2016, sume declarate la Autoritatea Electorală Permanentă. Aceasta este forma legală de declarare și practica partidului. De altfel, singurul partid care la acel moment strângea bani din donațiile publicului. Candidații transferă la partid, care declară toate sumele. Donatorii apar ca atare la AEP, în campanie nu poate un candidat să știe de unde primește donații, știe partidul și declară legal și transparent la AEP„, s-a apărat Ghinea.

Explicația lui Ghinea, însă, suferă la capitolul logică. Astfel, acesta susține că banii sunt „donații primite în timpul campaniei pentru alegerile parlamentare din noiembrie-decembrie 2016”. Primite, evident, de Cristian Ghinea, care le-a și menționat în declarația de avere. Apoi, însă, acesta adaugă că „nu poate un candidat să știe de unde primește donații”, încercând astfel să explice de ce donatorii sunt anonimi.

În această situație se pune, evident, următoarea întrebare: dacă Ghinea, în calitate de candidat, a primit banii, de ce nu știe de la cine? I-a primit noaptea pe o bancă în parc de la oameni cu cagule pe față? I-au venit în plicuri nesemnate? La sacoșă?

Mai ciudat este că tot Ghinea spune că „Donatorii apar ca atare la AEP (…), știe partidul și declară legal și transparent la AEP”. Așadar, candidatul care a primit banii nu știe de unde sunt sumele, dar știe partidul. Firesc, se naște altă întrebare: de unde știe partidul, dacă nici cel care i-a primit nu știe?

Pe scurt, Cristian Ghinea minte. Grosolan. Și, înainte de orice, a secretizat rubrica din declarația de avere cu de la sine putere, ceea ce este ilegal”, mai scriu jurnaliștii citați.

Vezi și

EXCLUSIV Prima lovitură pentru Guvernul Cîțu! George Simion, lider AUR: ‘Categoric NU’

În emisiunea lui Marius Tucă a fost elucidat misterul numirii lui Cîțu ca premier! Jocurile făcute de Klaus Iohannis și Ludovic Orban: Iohanniștii știau că trebuie să-l forțeze pe domnul Ciucă

Vești importante pentru toți angajații din acest domeniu: Starea de urgență le va aduce un stimulent de risc lunar

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare