sursa foto:  Facebook

Vă așteptați? Cine sunt angajații din România cu cele mai mari și cele mai mici salarii

Una dintre cele mai pregnante probleme ale românilor o reprezintă salariile mici, care nu le permit să-și satisfacă nevoie așa cum și-ar dori. Și totuși, anul acesta, luând în calcul datele până în luna aprilie,  salariul mediu net la nivelul întregii economii a crescut la valoarea de 2.366 de lei net, în creştere cu 13,4% faţă de perioada similară a anului anterior, potrivit ZF.

Angajaţii din sănătate şi asistenţă so­cială au beneficiat de cele mai mari creş­teri de salarii în ultimul an, de 36% faţă de aprilie 2016, ajungând la un nivel me­diu de 2.688 de lei net pe lună, cu 13% peste nivelul salariului mediu la nivel naţional în aprilie 2017. Spre comparaţie, în aprilie 2016 angajaţii din sănătate câştigau cu 5,5% mai puţin faţă de nivelul salariului mediu la nivel naţional.

Cele mai mari salarii le au angajații din IT, stabilizându-se la 6.000 lei net pe lună, în timp ce profesorii râmân singurii bugetari cu salariile mai mici decât media.

În sectorul privat, angajaţii din hoteluri şi restaurante au primit cele mai mici salarii, de numai 1.395 de lei net.

Citește și…

RCS&RDS lovește în clienți! Cum vor fi afectați

Guvernul lovește în firme! Ce vor fi obligate să facă TOATE societățile de la 1 iulie

Negocieri între Dragnea și Iohannis! Lovitură pentru SIE – pe cine ar vrea Președintele director

EXCLUSIV! Consiliera apropiată a lui Iohannis dată afară pe șest de la Cotroceni și parcată lângă Maior în SUA – detalii incendiare

TAGS

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similareNu uitaţi să daţi „Like”. În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.