sursa foto:  europafm.ro

Vești! Ce se întâmplă cu sumele restante ale profesorilor

Vești bune pentru mii de profesori! Ministerul Educației Naționale a anunțat faptul că profesorii își vor primi sumele restante până la Paște.

„Ministerul Educaţiei Naţionale a alocat şi virat fondurile necesare efectuării plăţilor restante prevăzute de hotărârile judecătoreşti, precum şi a celor scadente în 2019, astfel încât până la sărbătorile de Paşti cadrele didactice din învăţământul preuniversitar şi universitar să beneficieze de sumele ce li se cuvin”, anunţă Ministerul Educaţiei Naţionale, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Bugetul alocat iniţial plăţii hotărârilor judecătoreşti restante, precum şi celor scadente în 2019, în valoare de 496 milioane lei, a fost virat de Ministerul Educaţiei a începutul lunii aprilie.

Bugetul a fost suplimentat, în cursul acestei săptămâni, cu 214 milioane de lei, urmând ca plata integrală a acestor restanţe să fie realizată în luna aprilie, precizează reprezentanţii instituţiei conduse de Ecaterina Andronescu.

Totodată, au fost transferate şi universităţilor de stat fondurile pentru efectuarea plăţilor restante către beneficiari, până pe 25 aprilie.

Cuantumul acestor sume este de 88 milioane de lei pentru punerea în executare a sentinţelor judecătoreşti reprezentând diferenţe salariale, cinci milioane de lei pentru achitarea dobânzilor legale generate de sentinţele judecătoreşti şi 272 milioane de lei pentru punerea în aplicare a Legii nr. 85/2016 privind plata diferenţelor salariale cuvenite personalului didactic din învăţământul de stat pentru perioada octombrie 2008 – 13 mai 2011.

Vezi și

Bucurie imensă pentru milioane de români! De ce beneficii veți avea parte

SURSE Informație-bombă după ultimul avertisment dat de Liviu Dragnea! ‘Se cheltuie bani pe prostii’

Vești pentru mii de români! Se dau amenzi de mii de lei

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare