sursa foto:  ziarmm.ro

Vești importante de la Ministerul Economiei! Asigurarea pe care le-o dă ministrul Șimon investitorilor

Vești importante de la Ministerul Economiei! După dezbaterile din Comisia economică, industrii şi servicii din cadrul Senatului, ministrul Gheorghe Șimon a făcut unele precizări referitoare la investitorii din România.

Şimon a anunţat, în cadrul discuţiilor, că întregul pachet legislativ privind reglementarea sistemului de redevenţe al concesiunilor resurselor minerale, petroliere şi hidrominerale va fi revizuit şi va fi votat în Parlament în luna februarie a anului viitor.

„Nu există o regulă (n.r. – legată de creşterea sau scăderea redevenţelor), trebuie să facem un studiu aprofundat pentru a fi corect cu noi şi cu mediul de afaceri. Vom stabili redevenţe în aşa fel încât nici statul să nu fie jecmănit, dar nici să terminăm mediul de afaceri. Avem nevoie de investitori în ţara asta”, a afirmat Şimon, conform News.ro.

Șeful Economiei a atras atenţia că o redevenţă este mai mică decât ar câştiga statul din taxe şi impozite, în cazul în care mediul de afaceri se dezvoltă.

„Chiar daca statul va percepe această redevenţă, ea este mult mai mică decăt ar putea câştiga statul roman prin impozite şi taxe atunci cand mediul de afaceri se dezvoltă. Asta e idea redevenţei în general, şi pentru ape geotermale şi pentru ţiţei şi pentru gaze. Este un principiu economic normal şi de bun simţ, ca statul să ajute mediul de afaceri”, a spus Şimon.

Vezi și O imensă lovitură pentru Familia Regală! Ce ar urma să PIARDĂ aceasta, după decesul Regelui Mihai

Surprinzător! Unde a lucrat protestatarul care l-a lovit pe bătrânul de 71 de ani și ce vârstă avea când s-a pensionat – doar 5 ani și jumătate în câmpul muncii

Marea fuziune s-a finalizat: Ce cunoscut lanț de magazine a absorbit Telekom

TAGS

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similareNu uitaţi să daţi „Like”. În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.