Vești importante pentru toți românii! Moștenitorii ar putea primi și datoriile persoanei pe care o moștenesc

Moștenitorii vor fi informați de către Fisc cu privire la datoriile fiscale pe care persoana de la care moștenesc le-a avut. Această notificare este propusă într-un proiect de ordonanță care vizează codurile fiscale.

Astfel, după ce va accepta succesiunea, moștenitorul va primi o notificare de la Fisc cu privire la datoriile față de acesta pe care le-a avut persoana decedată și care nu au fost plătite, fiind în sarcina celui care moștenește să suporte acele obligații fiscale.

Atunci când o persoană moare și își transferă patrimoniul urmașilor, aceștia nu preiua doar drepturile persoanei decedate, ci și obligațiile, dacă decid să accepte moștenirea. Cu alte cuvinte, odată ce au acceptat o moștenire, persoanele vizate de ea vor trebui să plătească toate datoriile care nu au fost plătite de către persoana decedată. Inclusiv pe cele fiscale, notează avocatnet.ro

În acest sens, un Proiect de ordonanță a Guvernului pentru modificarea și completarea Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările și completările ulterioare, a Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal prevede că moștenitorii vor fi informați de către Fisc cu privire la datoriile față de buget pe care antecesorul celor care moștenesc le-a avut.

Proiectul prevede că, odată ce a fost acceptată moștenirea, Fiscul va comunica o decizie succesorilor cu privire la datoriile pe care aceștia le-au preluat de la persoana decedată. Doar prin comunicarea acelei decizii se va face preluarea datoriei, conform propunerii de modificare a Codului de procedură fiscală. Avantajul este că succesorii vor fi informați, exact, cu privire la datoriile față de Fisc pe care le au.

Atenție! Informarea se va face doar după ce moștenitorii au acceptat drepturile și obligațiile transmise de la persoana decedată. Astfel, este recomandat ca ei să se informeze înaintea acceptării moștenirii ce datorii (inclusiv față de stat) ar prelua și să nu aștepte comunicarea din partea Fiscului. Dacă o așteaptă și își dau seama că datoriile sunt prea mari, va fi prea târziu, moștenirea fiind deja acceptată și obligațiile trebuind să fie plătite.

 

Citește și

Vești uriașe pentru angajați! Veți primi un nou ajutor financiar

EXCLUSIV Remus Rădoi a dat o lovitură de senzație! Omul de afaceri a rupt norma

Vești proaste pentru angajați! Pentru ce veți fi taxați

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare