sursa foto:  Inquam Photos/Octav Ganea

Vlad Voiculescu cade în penibil și se sucește! Acum spune că nu e nimic în neregulă cu modul în care s-au calculat cifrele pandemiei

După ce într-un comentariu la o postarea a Violetei Alexandru, fost ministru PNL al Muncii, i-a acuzat pe liberali că au măsluit cifrele pandemiei, astfel încât să se poată organiza alegeri, Vlad Voiculescu se face de râs și retrage, practic, ceea ce a spus.

Acum, Vlad Voiculescu spune că vă „modul actual de calcul este adevcat momentului în care ne aflăm și că nu e nimic dramatic în neregulă cu felul în care fusese calculat înainte”.

O discuție civilizată e o discuție civilizată și atât, fie că e în persoană, pe Facebook sau în orice altă formă de comunicare. Nu este, deci, nici un “scandal” între doamna Violeta Alexandru și mine pe tema calculării unui indicator.

Este vorba despre o postare și un comentariu despre două moduri diferite de calcul. Ce vă pot asigura este că modul actual de calcul este adevcat momentului în care ne aflăm și că nu e nimic dramatic în neregulă cu felul în care fusese calculat înainte. Un indicator este un indicator, e bine în general să judecăm acțiunile.

Ca să punem lucrurile în context: nu există două guverne în lumea asta care să fi gestionat pandemia la fel. Mai mult, nu există un singur guvern care să fi gestionat pandemia cu aceleași instrumente și cu același succes de când a început și până astăzi. Unele lucruri se îmbunătățesc pe parcurs. Asta facem și noi, în mod transparent: discutăm, aducem argumente, analizăm si îmbunătățim ce e de îmbunătățit.

Aveți grijă de voi în perioada asta dificilă!”, este mesajul lui Vlad Voiculescu.

Comentariul inițial făcut de Vlad Voiculescu:

Draga Violeta, avem nevoie sa construim incredere si vom reusi doar daca spunem mereu adevarul. Felul “inovativ” in care a fost calculata incidenta inainte de alegeri mi-a ridicat cateva semne de intrebare:
1) din calcul au fost eliminate cifrele din focare – nicaieri in Europa nu s-a mai procedat asa;
2) din calculul incidentei la 14 zile au fost “pierdute” vreo doua zile.
Astea sunt “artificiile” de anul trecut pe care le-am descoperit cu surprindere si mai mult decat atat.
Pana sa vorbim despre cum comunicam, ceea ce comunicam ar trebui sa fie cat mai aproape de adevar. Conteaza, mai ales in situatii de genul asta. Altfel de furam singuri caciula mintindu-ne frumos.
Banuiesc ca nu stiai despre “inovatiile” de mai sus. Asta poate iti lamureste de ce am spus zilele trecute ca “cifrele sunt altele”.”, este comentariul făcut de Vlad Voiculescu, la o postare a Violetei Alexandru.

Vezi și

Marcel Vela, executat pe model Radu Gavriș! (Opinie)

EXCLUSIV Efectul anchetei Bugetul.ro! Vânzătorul de sucuri, propulsat pe filieră PNL, a fost demis de la Apele Române

Lovitură pentru părinți, începând cu luna aprilie! Guvernul PNL-USR-PLUS-UDMR le suspendă ajutorul

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare