sursa foto:  fonduri-structurale.eu

A dat lovitura cu o afacere pe care mulți n-au curaj s-o pună pe picioare-Câștigă mii de euro din această plantă

Această familie a dat lovitura cu o mega-afacere. Deși românii nu prea au curaj să-și asume funcția de antreprenor, cei care chiar o fac, reuseșc să-și pună pe roate afaceri profitabile. Cheia succesului este să te orientezi spre un domeniu din ce în ce mai căutat pe piață. 

Acest lucru l-a dovedit și o familie din Ialomița. Elena Manolache și-a dus la alt nivel culturile la lavandă, o plantă foarte căutată în toată lumea.

Femeia a învățat să facă și ulei esențial de lavandă, tinctură, apă florală, sare de baie, lumânări parfumate și săpunuri. Iar în primăvară, adaugă hectarului pe care l-au cultivat până acum încă un hectar și jumătate.

„Soțul a fost cu ideea, mie mi-a plăcut, deși nici unul nu știa nimic despre asta. Lavanda e o plantă foarte viguroasă, foarte rezistentă la clima noastră, fără dăunători și o putem păstra bio. Și așa am început, a fost un pic o inconștiență, dacă stai să te gândești prea mult, poate n-o mai faci”, a explicat femeia, aflată la evenimentul Bărbați pe Mătăsari, din Capitală.

Afacere cu parfum. O familie de români a dat lovitura cu o afacere, la care puțini s-ar fi gândit! „Soțul a fost cu ideea, deși nici unul nu știa nimic despre asta”

Aceștia ajung să câștige 7-8.000 de euro, poate chiar 10.000, doar dintr-un hectar de lavandă.

„Lavanda iubește foarte mult soarele și nu-i place apa în abundență. Deci e foarte bine că nu trebuie să irigi. Doar ce primește de la Dumnezeu, ce vrea el să ne dea”, mai povestește Elena Manolache, pentru libertatea.

Afacere cu parfum. O familie de români a dat lovitura cu o afacere, la care puțini s-ar fi gândit! „Soțul a fost cu ideea, deși nici unul nu știa nimic despre asta”

Mai mult, familia din Ialomița este căutată și pentru foto shootinguri în lanul cu lavandă, de cupluri care vor să se asorteze, în ziua nunții, cu movul plin de speranță al plantei, sau de bloggerițe.

„Când e înflorită lavanda, e minunat. La sfârșit lui iunie, începutul lui iulie, atunci înflorește. Uneori și toamna, dar atunci când planta e tânără, când ajunge la maturitate, la anul trei-patru, nu mai înflorește a doua oară’, mai spune femeia. Familia a fost autodidactă. Singuri au învățat cum să fie agricultori, au citit pe internet, au citit în cărți. Și, bineînțeles, cel mai mult au învățat pe câmp.

Vezi și Statul trebuie să plătească o sumă impresionantă unui protestatar. Cât trebuie să primească românul

De necrezut! Ce făcea, de fapt, Alina Bica în Costa Rica – Cu ce se ocupă firma sa

Lovitură grea pentru Ion Țiriac! ‘Țeapă’ de milioane de euro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare