sursa foto:  agrointel.ro

Angajări ILEGALE și salarii REGEȘTI! La ce companie de STAT s-a ACTIVAT Corpul de Control al premierului

Corpul de Control al premierului s-a activat, după ce a depistat, printre altele, angajări ilegale și salarii regești la companie de stat.

Mai multe nereguli au fost depistate de Corpul de Control al premierului la Compania Națională de Aeroporturi București (CNAB). Raportul a fost întocmit de Corpul de control al primului-ministru în perioada ianuarie 2013-octombrie 2017, a fost finalizat în aceeași lună a anului trecut şi prezentat ministrului Felix Stroe, informează Libertatea.

În raportul Corpului de control se arată că, în perioada 1 iulie 2013 – 31 aprilie 2014, s-au plătit remunerații cu 212.718 de lei mai mari decât limita legală. Mai precis, CNAB a plătit indemnizații membrilor Consiliului de Administrație în valoare de 395.813 lei. Raportul notează că suma cheltuită în plus pe indemnizațiile membrilor Consiliului de Administrație ar putea constitui o posibilă pagubă adusă patrimoniului CNAB.

Verificările Corpului de control mai spun că, în aceeași perioadă, directorul general CNAB al primit o remunerație cu 396.561 de lei mai mare decât limita legală. Mai exact, directorul general a primit o indemnizație de 322.506 de lei, Potrivit raportului, valoarea totală a indemnizațiilor acordate directorului general a fost de 542.220 lei.

Referitor la angajările ilegală făcute de CNAB, raportul arată că Sorin Paul Stoicescu a fost numit membru al Consiliului de Administrație cu nerespectarea dispozițiilor legale, în sensul că acesta nu figura pe lista candidaților propuși, nici pe lista scurtă.

În plus, au existat și persoane angajate care au fost prezente rar la serviciu:

  • Cristina Elena Neamţu – în 9 luni, prezentă la locul de muncă mai puţin de două ori. A încasat 43.003 lei;
  • Mihai Petrescu – într-un an a încasat 130.378 lei dar au existat zile în care nu a fost prezent la serviciu;
  • Mihai Comânescu – a încasat 127.879 lei dar au existat zile în care nu a fost prezent la serviciu;
  • Camelia Meţler – într-un an şi şase luni a fost prezentă la muncă 112 minute. A încasat în această perioadă 70.894 lei;

Alte nereguli depistate de Corpul de control:

  • în perioada 2013-2015 nu a fost realizată nicio investiţie în infrastructura aeroportuară deşi pentru fiecare an din această perioadă au fost prevăzute în BVC sume cuprinse între 201,5 mil. lei şi 267,9 mil.lei
  • în perioada 2016-august 2017 CNAB SA a realizat doar un procent de 0,03%, respectiv 0,16% din investiţiile în infrastructura aeroportuară

Vezi și SURPRIZĂ! Ce pensie GRASĂ are Gabriel Oprea – I-a crescut de ZECE ORI într-un an

Mare ATENȚIE! Ce vor fi OBLIGAȚI să DISTRUGĂ toți proprietarii de terenuri din România

Mutarea prin care va câștiga teren în fața gigantului Orange: Ce achiziție va face Vodafone

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare