sursa foto:  facebook

Anunț important făcut de Sorin Grindeanu: Ce se va întâmpla cu facturile utilizatorilor de servicii mobile din primăvară

Președintele Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), Sorin Grindeanu face un anunț care va bucura milioane de români. Acesta a declarat că tarifele de terminare vor scădea cu 12-13%, din primăvară, de la 0,96 eurocenţi pe minut la 0,84-0,85 eurocenţi pe minut, măsură ce va fi supusă dezbaterii publice.

”Am avut în aceste săptămâni întâlniri cu operatorii. De altfel, avem o notificare din partea Comisiei Europene, ca România, la tarifele de terminare, să ia o decizie de scădere a acestor tarife. Sigur, aceste lucruri trebuie să fie făcute, la fel, conform legii: consultare publică, toţi paşii. E important să subliniem că am avut discuţii cu toţi operatorii din România, le-am transmis aceste lucruri, nu o să avem probleme. Până la sfârşitul anului o să transmitem spre dezbatere publică decizia noastră de a scădea aceste tarife, astfel încât, parcurgând toţii paşi daţi de lege, să ajungem în primăvara anului viitor să le scădem undeva la 12-13%”, a declarat într-un interviu pentru News.ro Sorin Grindeanu, preşedintele ANCOM, potrivit stiripesurse.ro.

De asemenea, Grindeanu a declarat că vrea ca această scădere să se vadă în facturile utilizatorilor.

Vezi și Vești bune pentru angajați! Ce tichete ar putea primi lunar

”Acesta este scopul final. Tariful de terminare este acum 0,96 eurocenţi pe minut şi o să îl scădem la 0,84-0,85 eurocenţi pe minut”, a precizat Grindeanu.

Tariful de interconectare este unul dintre cele mai importante elemente de cost ale operatorilor telecom atunci când utilizatorii serviciilor de telefonie efectuează apeluri dintr-o reţea în alta.

Aceste tarife de interconectare trebuie plătite de operatorul din reţeaua căruia se iniţiază apelul către operatorul în reţeaua căruia se termină apelul.

Tariful de interconectare la reţelele de telefonie mobilă a rămas neschimbat din aprilie 2014, când a scăzut de la 3,07 eurocenţi/minut la 0,96 eurocenţi/minut.

Pe piaţa de telecomunicaţii mobile activează Orange Romania, Vodafone Romania, Telekom şi RCS&RDS.

Vezi și O imensă lovitură pentru Familia Regală! Ce ar urma să PIARDĂ aceasta, după decesul Regelui Mihai

Surprinzător! Unde a lucrat protestatarul care l-a lovit pe bătrânul de 71 de ani și ce vârstă avea când s-a pensionat – doar 5 ani și jumătate în câmpul muncii

Marea fuziune s-a finalizat: Ce cunoscut lanț de magazine a absorbit Telekom

TAGS

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similareNu uitaţi să daţi „Like”. În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.