Bătaie pe bani! Premierul desemnat Florin Cîțu și-a dat în judecată fratele

Florin Cîțu, premierul desemnat al României, și-a dat fratele în judecată.

În vara anului 2019, Cîțu și-a acționat fratele în instanță. Dosarul a fost înregistrat pe 22 iulie 2019, la Judecătoria Râmnicu-Vâlcea, obiectul acestuia fiind „plângere împotriva încheierii de carte funciară”, informează wowbiz.ro.

Vasile Cîţu a avut calitatea de petent, adică „reclamant, persoanã care pretinde un drept”, conform site-ului avocatura.com. Fratele său, George Cîţu, a fost intimat, adică „parte într-un proces care se află în situaţia unui pârât în anumite cazuri: de ex. la judecarea în fond, în dosarele de contestaţie, în apel sau recurs sau în alte căi de atac.”, conform legeaaz.net.

Conform sursei citate, cel mai probabil, procesul dintre fraţii Cîţu are legătură cu bunurile pe care ei le-au moştenit de la părinţii lor. Conform declaraţiei de avere pe care Cîţu a completat-o pe 22 noiembrie 2019, în calitate de ministru de Finanţe, el a scris că, împreună cu George Cîţu, a primit, prin donaţie, de la Elena şi Vasile Cîţu, un teren agricol de un hectar în comuna Goleşti, judeţul Vâlcea, un teren forestier de 75 de hectare şi unul intravilan de 1.250 metri pătraţi, ambele în comuna Voineasa (jud. Vâlcea). Fraţii Cîţu au primit şi o casă de 130 metri pătraţi în comuna Goleşti. Toate donaţiile au fost făcute în 2014, iar fraţii Cîţu deţin aceste bunuri în părţi egale.

Pe 27 noiembrie 2019, Judecătoria Vâlcea a dat verdictul: „În temeiul art. 411 alin. (1) pct. 2 Cod procedură civilă, dispune suspendarea judecării cauzei privind pe petentul CÎŢU FLORIN VASILE în contradictoriu cu intimatul CÎŢU GEORGE CONSTANTIN. Cu posibilitate pentru toate părţile de a solicita reluarea judecării cauzei. Cu drept de a formula cerere de recurs pe toată durata de suspendare a judecării cauzei, care se va depune la Judecătoria Râmnicu Vâlcea. Pronunţată astăzi 27.11.2019 prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”.

Nici una dintre părţi nu a formulat recurs, mai spun jurnaliștii.

Vezi și

E scandal mare în Ministerul de Interne! Marcel Vela, în fața procurorilor!

Dreapta-împrejur! Marea plecare din sistem

EXCLUSIV O mare mascaradă?! S-a confirmat dezvăluirea lui Coarnă. ‘Vela încearcă să-și facă imagine publică și pe coronavirus’

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare