carmen dan

sursa foto:  libertatea.ro

Carmen Dan îl desființează pe Marcel Vela: Pe deasupra mai ești și juristul care păstorește serviciul

Fostul ministru de Interne, Carmen Dan, îl atacă dur pe actualul șef al MAI, Marcel Vela, în scandalul SMURD.

Dan susține că Vela nu știe ce are „în propria ogradă”, SMURD neputând fi privatizat, dat fiind că este un ONG, nu un serviciu public.

„Când nu știi ce ai in propria ogradă…

Ce spune ministrul Vela despre SMURD:
“Auditul nu stabileşte privatizarea cuiva, ci face o radiografie la momentul de faţă. Este o aberaţie ceea ce se spune. Nu e vorba de privatizarea SMURD, care este chiar privat. Asociaţia SMURD este un ONG privat, format din persoane fizice, care foloseşte bani publici. Deci, cum ai putea să privatizezi, legal, un ONG privat?”

Ce spune legea:
SMURD (Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare) sunt structuri publice integrate de intervenție, fără personalitate juridică, care funcționează în organigrama inspectoratelor pentru situații de urgență, respectiv a Unității Speciale de Intervenție în Situații de Urgență, având ca operator aerian structurile de aviație ale Ministerului Afacerilor Interne, precum și, concomitent, după caz, în structura autorităților publice locale și/sau a unor spitale județene și regionale de urgență”. (Extras din legea 95/2006, care oferă cadrul legal de funcţionare al SMURD).

Când confunzi un serviciu public cu un ONG și pe deasupra mai ești și “juristul” care păstorește serviciul public… e vai și amar!”, spune Carmen Dan.

Vezi și

Greu de ‘ucis’! Colonelul Paraschiv, ‘Fantoma Albă’ de la protestul din 10 august, rămâne la șefia Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei

Reacții negative la adresa lui Marcel Vela, după ce la întânirea programată cu sindicaliștii s-au dus doar Traian Berbeceanu și Bogdan Despescu

Să fie bine pentru toată lumea! Valul de oameni instalați de Ludovic Orban și Marcel Vela și legăturile lor cu politica

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare