sursa foto:  Pixabay/Pexels

Ce pățești când încarci telefonul în avion. FBI trage un semnal de alarmă despre înșelătoria „juice jack”

Nu-ți încărca telefonul în avion! Zilele acestea, un pilot a transmis ce spune FBI despre încărcarea dispozitivului în călătorie și cât de riscant este acest obicei. Cei care nu țin cont de atenționare pot fi victimele infractorilor cibernetici.

Zilele acestea, un pilot a spus cât de mare este greșeala pe care o fac mulți în timpul zborului. Fie își încarcă telefonul, fie laptopul, dar nu știu la ce pericole se expun, respectiv „juice jack”.

Atac cibernetic, în avion. Cum procedează infractorii, potrivit FBI

Juice jack este un atac cibernetic care se poate face la sursa de alimentare a unui dispozitiv, în avion. În momentul în care îți încarci telefonul prin portul USB, hackerii pot avea acces la datele tale. Pe site-ul FBI scrie clar:

„Experții în securitate cibernetică avertizează că infractorii pot încărca programe malware în stațiile publice de încărcare USB pentru a accesa în mod rău intenționat dispozitivele electronice în timp ce acestea se încarcă”.

Malware-ul poate să îți blocheze datele personale și să-ți folosească accesul la conturile bancare sau să le vândă. Astfel, poți să rămâi fără niciun ban și chiar să ajungă imagini intime cu tine, pe internet.

CITEȘTE ȘI: Incident șocant la bordul unui avion! Un bărbat a strigat că e jihadist și va arunca avionul în aer! A primit 160.000 euro amendă pentru gluma proastă!

Sfaturi de la FBI pentru cine pleacă în călătorie

Cei de la FBI au anunțat că dacă vrei să îți încarci telefonul, trebuie să folosești propriul tău încărcător. Nu trebuie să ceri un cablu USB de la un străin deoarece sunt șanse să fi victima unui atac cibernetic de tipul celui menționat anterior.

Un alt sfat util este să verificați cablul. Unele modele, mai avansate, pot chiar să arate dacă datele tale sunt luate din telefon sau din alt dispozitiv. De asemenea, este extrem de important ca atunci când încărcați de la altcineva, să selectați varianta „Numai încărcare”.

Pentru a fi în afara oricărui pericol de atac cibernetic în avion, ideal este să îți încarci telefonul acasă sau să ai o baterie portabilă la tine, pe care să o folosești doar tu. În plus, este bine să ai contactul băncii tale la îndemână, în caz de orice situație, pentru a putea să anunți dacă cineva ți-a luat banii din cont.

CITEȘTE ȘI: Haos la Clinceni după ce un avion de mari dimensiuni a ajuns pe drumurile din București. Imagini ireale surprinse în timpul nopții

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare