sursa foto:  hotnews.ro

Ce se va întâmpla cu salariile cadrelor didactice – Anunț important făcut de Liviu Pop

Ministrul Educației, Liviu Pop, a făcut un anunț care vizează toate cadrele didactice din România. După ce prim-vicepresedintele PNL, Raluca Turcan, a anunțat, marţi, că şcolile au primit înştiinţare de amânare a datei de salariu și a solicitat public ca salariile profesorilor să fie plătite la timp, Pop a confirmat că toți angajații din învățământ vor primi în 12 sau 15 Ianuarie 2018 salariile aferente lunii Decembrie 2017.

„În conformitate cu ordinul MFP 86/28.01.2005 completat cu ordinul MFP nr 398/7.03.2017 data de plată a salariilor pentru Ministerul Educației Naționale și unitățile finanțate de acesta este 14 a lunii curente, pentru luna precedentă.

Potrivit OUG 90/2017 s-a aprobat că plata salariilor pentru personalul din unitățile de învățământ se va face din bugetul Ministerului Educației Naționale.

Prin legea 2/2018- Legea bugetului de stat pe anul 2018, sumele pentru plata salariilor personalului din unitățile de învățământ au fost aprobate în bugetul MEN. Începând cu luna ianuarie MEN va transfera lunar către inspectoratele școlare, iar apoi acestea către școli, sumele pentru plata salariilor.

Fac precizarea că și până în prezent au fost finanțate din bugetul MEN anumite categorii de cheltuieli pentru unitățile de învățământ preuniversitar de stat, respectiv pentru examenele naționale, naveta elevilor și bursele elevilor”, a scris Liviu Pop pe pagina de Facebook.

Vezi și Informații interesante! În ce este membru omul pe care Carmen Dan îl vrea șef la Poliția Română – cât de bogat e Alexandru Cătălin Ioniță

SURPRIZĂ! Cine este șeful din MAI care îl avea ca șofer pe polițistul acuzat de pedofilie și ce avere considerabilă are

Din datorie în datorie! Amănunte NEȘTIUTE referitoare la polițistul acuzat de pedofilie

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similareNu uitaţi să daţi „Like”. În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.