Cum a economist o USR-istă 300.000 de euro, deși a avut venituri lunare de sub 1.000 de euro

Aida Szilagyi, aleasă consilier local în Timişoara din partea USR, a reușit să economisească 300.000 de euro, cu venituri lunare de sub 1.000 de euro.

Conform declaraţiei de avere, Aida Szilagyi şi soţul său au în conturi peste 300.000 de euro. De asemenea, consiliera USR a declarat suma de 73.000 de euro primită cadou de la tatăl său.

Documentul arată că Aida Szilagyi a obţinut în 2019 un venit de 27.600 de lei (2.300 de lei lunar) din postura de angajat al ONG-ului pe care l-a fondat (Centrul Naţional pentru Producţie şi Consum Durabile) şi 24.000 de lei (2.000 de lei) din închirierea a două locuinţe în Dumbrăviţa. Chiar dacă legea o obliga să facă acest lucru, consiliera USR nu a menţionat în declaraţia de avere veniturile soţului său, scrie Adevărul.

Contactată de sursa citată, Aida Szilagyi a declarat că nu a menţionat veniturile soţului său în declaraţia de avere pentru că acesta nu este angajat, desfăşurând tranzacţii imobiliare pe persoană fizică.

„Soţul meu are afaceri în domeniul imobiliar. Nu are venituri sub formă de salariu. Noi anul trecut am vândut o casă. Acela este un venit. Am derulat astfel de afaceri în ultimii 30 de ani. Am edificat mai multe imobile pe care le-am vândut şi acestea sunt veniturile noastre. Noi edificăm imobile, vindem, facem tranzacţii imobiliare pe persoană fizică. Cam acesta a fost bussinesul de unde provine şi averea noastră. În decursul timpului am avut diferite investiţii, am ridicat mai multe case pe care le-am vândut în nume personal. Acum nici nu mai avem intenţia să construim. Suntem destul de stabili”, a declarat Aida Szilagyi.

Vezi și

Digitalizarea instituțiilor statului, un vis care a costat România miliarde de euro. Cum a dat lovitura Sebastian Ghiță

Un fost șef SPP, îndemn pentru români: ‘Să-i alungăm pe lași, veniți la Parascheva, veniți cu toți la Iași!’

EXCLUSIV A apărut primul ‘Baron’ USR! E scandal în partidul condus de Barna (surse)

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare