sursa foto:  gadget.ro

Dezastru pentru Telekom! Ce se va întâmpla cu datele a mii de clienți

Probleme mari pentru Telekom. Statul roman i-a impus respectarea unei decizii, dar şefii companiei nu sunt de acord. Totul se va decide la tribunal. Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) le-a cerut celor de la Telekom Romania Communications (fost Romtelecom) și Telekom Romania Mobile Communications (fost Cosmote) ca în 30 de zile să distrugă datele cu character personal ce au fost colectate fără consimțământul expres al persoanelor vizate.

Cei de la Telekom nu au fost de accord, iar acum urmează ca totul să se decidă la tribunal.

“Prin Decizia 108/21.05.2018, respectiv Decizia 104/18.05.2018, Autoritatea de supraveghere a dispus operatorului Telekom Romania Communications, respectiv Telekom Romania Mobile Communications ștergerea/distrugerea datelor cu caracter personal privind codul numeric personal și a altor date cu caracter personal având o funcție de identificare de aplicabilitate generală, inclusiv a copiilor de pe actele care le conțin, deja colectate, fără consimțământul expres al persoanelor vizate, fără prevederi legale exprese sau fără avizul ANSPDCP, în termen de 30 zile de la data comunicării prezentelor decizii”, se arată într-o informare a ANSPDCP, conform profit.ro.

Autoritatea a decis să dispună ştergerea acestor date după ce o investigaţie a arătat că operatorul ar fi colectat și stocat copii de pe actele de identitate fără a avea consimțământul expres al persoanelor vizate, acestea fiind prevederi legale exprese. O asemenea hotărâre s-a adoptat de către ANSPDCP și în cazul Orange Romania.

Vezi și Se vinde încă o bancă din România: Ce colos o va prelua

Rareș Bogdan, reacție explozivă după demisia Siminei Tănăsescu: ”Rar mi-a fost dat sa vad un bolovan si un sfertodoct mai apasat ca asta”

Dezastru fără precedent! Statul român ne lasă să bem apă cu E.coli! Ce mari producători îmbuteliază apă infestată

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare