sursa foto:  Știripesurse.ro

Dezvăluire. Directorul medical al ‘Spitalului Groazei’ din Reșița, cap de listă PNL la alegeri! A fost înscăunat de Nelu Tătaru în aprilie

O serie de imagini scandaloase au apărut chiar de 1 Decembrie! Fotografiile realizate într-un spital Covid au șocat întreaga țară. Este vorba despre imaginile surprinse la Spitalul de Urgență Reșița, acolo unde director medical este doctorul Jaro Marșalic.

Marsalic a fost instalat director medical la Spitalul Reșița în luna aprilie, prin Ordinul ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, asta după ce spitalul a intrat în subordinea Ministerului Sănătății, conform reper24.ro.

Iar asta nu e tot. Doctorul Jaro Marșalic deschide lista PNL Caraș-Severin la Camera Deputaților.

Vezi AICI imagini de la Spitalul Groazei: https://www.facebook.com/stiripesurse.ro/photos/a.967975943225070/3802721346417168/

Iată ce scria ieri Știripesurse.ro:

1 Decembrie ar trebui să fie ziua speranţei şi a mândriei naţionale. Doar că azi, de ziua ei, România îşi arată faţa cea mai urâtă. Imagini cutremurătoare dintr-un spital COVID din Reşiţa au ieşit la iveală. Bolnavi umiliţi de cei care ar trebui să-i îngrijească, condiţii inumane de spitalizare şi o conducere care ridică din umeri şi spune: imaginile nu sunt cele mai frumoase, anunță observatornews.ro.

„Hai odată că nu mai pot!” Este strigătul de disperare al unui pacient care, cu ultimele puteri, încearcă să cheme ajutor. Nimeni nu pare să-l bage în seamă. În imagini se văd bolnavii care stau pe jos, fără să se poată ridica, pacienţi imobilizaţi care încearcă în zadar să ajungă la un pahar cu apă de lângă pat şi cadavre lăsate în salon, printre ceilalţi suferinzi.

Citește și: Marea păcăleală a USR-PLUS! Adevărul despre ‘Fără penali în funcții publice’ – Opinie

Fiica unei paciente: „Bolnavii sunt trataţi ca nişte animale. Sunt lăsaţi pe jos, cadrele medicale nu iau in seama niciun bolnav care este acolo”.

Este mărturia unui femei care ne-a scris pentru a face cunoscută povestea. Mama şi prietena ei au trăit în spital clipe de coşmar.

Fiica unei paciente: „Inclusiv perfuzoare trebuie să cumperi, seringi, pansamente. În cazul în care este nevoie de operaţie trebuie să vii cu ele de acasă, se face lista”.

Tot mai mulţi oameni recunosc condiţiile de tratament.

Nepoata unei paciente: „În urmă cu 3 luni, bunica mea a fost internată la Spitalul de Boli Infecţioase şi a fost suspectă de COVID. A fost neîngrijită, o mizerie cumplită în spital, cadrele medicale au fost foarte indiferente”.

Iar odată cu apariţia imaginilor, oamenii au început să vorbească.

Florentina: „Doar dacă ajungi acolo poți vedea cu adevărat ce este acolo, eu mă bucur că am scăpat cu zile”.

Hermina: „Până acum se scuzau cu culpe medicale, acum sunt criminali.”

Andra Nicoleta, studentă la Medicină: „E frustrant şi e trist şi atunci te gândeşti de ce plecăm mai departe? Tocmai de asta! Pentru că ajungem să ne lovim de condiţii de genul şi nu ştiu. Mie mi se rupe sufletul. Cineva undeva face o greşeală!”

Mai şocant este că autorităţile recunosc dezastrul din spital. Se scuză însă că n-au avut timp să facă nimic până acum. Managerul este în funcţie de numai trei luni.

Citește și: Sondaj. Mirel Palada anunță că pe PNL și PSD le desparte doar un procent

Alina Stancovici, managerul Spitalului de Urgenţă Reşiţa: „Într-adevăr, imaginile nu sunt dintre cele mai frumoase. Trebuie precizat că acestea au fost surprinse pe secţia de pneumologie. Acolo unde este clădirea destinată tratării pacienţilor pozitivi”.

Tot ce a putut să facă, a fost să ceară fonduri la cei care administrează spitalul.

Alina Stancovici, Spitalul de Urgenţă Reşiţa: „Clădirea în sine este o clădire degradată. Dacă de 30 de ani nu s-aau făcut investiţii, vă puteţi da seama ce condiţii oferă”.

Romeo Dunca, preşedinte CJ Caraş-Severin: „Am moştenit o situaţie foarte grea, nu numai spitalul din Reşita are probleme. Suntem blocaţi în absolut toate sectoarele. Nu sunt bani, avem datorii foarte mari”.

Şi, dacă nu sunt banii, strigătele de ajutor ale bolnavilor rămân fără răspuns. Şi fără soluţii.

Romeo Dunca: „O mare parte din medici fac prezenţa, după care pleacă acasă sau pleacă să îşi trateze bolnavii prin cabinetele private”.

Când vedem astfel de imagini, mai ales de ziua Naţională a României, ne gândim că poate vom găsi explicaţii, eventual soluţii la cei care gestionează aceste unităţi medicale. În acest caz, însă, ne-am blocat. Oamenii pun problema pe masă, dar nu o pot rezolva. Şi-atunci intervine neputinţa. Tot ce sperăm este ca imaginile din acest spital să ajungă acum pe masa celor celor astăzi, de Ziua României, ne-au promis cel mai bun tratament.

Vezi șiEXCLUSIV De ce a fost decorată asistenta lui Marcel Vela: Se află în spatele campaniilor majore desfășurate pe timp de pandemie

Experții trag semnalul de alarmă! Pensiile, în pericol

Cine a fost comandantul ceremoniei organizate azi, la Arcul de Triumf – El este omul care l-a întâmpinat pe Klaus Iohannis

Nu este disponibilă nicio descriere.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare