sursa foto:  https://www.cotidianul.ro

EXCLUSIV Decizie în totalitate a Poliției! SRI face lumină! În ce constă avizul pe care l-a eliberat pentru firma lui Remus Rădoi

În urmă cu o săptămână, omul de afaceri Remus Rădoi acuza o răzbunare a Poliției Române!  Concret, Rădoi precizat, pentru Bugetul.ro, că Inspectoratul General al Poliției Române i-ar fi retras autorizația de funcționare pentru firma Safety Security SRL din cauza dezvăluirilor pe care acesta le-a făcut în legătură cu rețelele mafiote din Caracal.

Bugetul.ro a încercat să afle dacă, într-adevăr, puterea de decizie i-a aparținut în totalitate Poliției Române, nu și SRI-ului, cealaltă instituție a statului de la care o firmă are nevoie de aviz pentru a funcționa.

Vez și EXCLUSIV Răzbunare a Poliției Române? Remus Rădoi acuză

Așadar, le-am scris reprezentanților Biroului de Presă al Serviciului Român de Informaţii, întrebându-i dacă firmele de pază deținute de Remus Rădoi  mai au, în acest moment, licențe de funcționare din partea SRI.

Vezi și Sorina Matei dinamitează cazul Caracal! Legături între ‘Mâna dreaptă’ a lui Carmen Dan și ‘Cosa Nostra’

SRI a precizat, pentru Bugetul.ro, că poate acorda avize de funcționare doar la „solicitarea inspectoratelor de poliție judeţene, respectiv a Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului București”. De aici înțelegem că, inclusiv atunci când au fost acordate avize de funcționare pentru firmele lui „Codiță”, Poliția Română a girat la SRI pentru ele.

Mai mult, „acordarea sau neacordarea avizului de funcționare de către instituția noastră ține doar de modul în care firmele respective prezintă sau nu elemente care pot constitui amenințări la adresa securității naționale”, ne-a precizat SRI.

Vezi și Scenariu halucinant! De ce ar fi fost ‘executat’ Liviu Dragnea: ‘I-a fost fatal’

Ca atare, doar Poliția Română a avut puterea de decizie în cazul retragerii licenței de funcționare a firmei Safety Security SRL, controlată de către Remus Rădoi, zis „Codiță”.

Răspunsul complet primit de la SRI

„Potrivit legii, Serviciul Român de Informaţii nu poate acorda licenţe de funcţionare pentru firme specializate de protecţie şi pază. La solicitarea inspectoratelor de poliție judeţene, respectiv a Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului București, SRI poate acorda avize de funcţionare potrivit competenţelor institiuţiei.

În cazul acestor societăților specializate de protecție și pază, Serviciul Român de Informații eliberează aviz prealabil în cursul procedurii de verificare a îndeplinirii condițiilor de acordare sau reînnoire a licenței de funcționare, conform prevederilor Legii nr.333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, republicata, și ale H.G. nr. 301/ 2012 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, cu modificările și completările ulterioare.

Avizul prealabil al Serviciului Roman de Informații este formulat în limitele competențelor stabilite prin lege și privește exclusiv rațiuni de securitate națională, neacordarea ori retragerea acestuia putând pe cale de consecință, să constituie temei pentru neacordarea ori anularea licenței de funcționare.

Cu alte cuvinte, SRI poate realiza verificări exclusiv din perspectiva încadrării în valorile de securitate națională așa cum sunt ele stipulate în legislație. Acordarea sau neacordarea avizului de funcționare de către instituția noastră ține doar de modul în care firmele respective prezintă sau nu elemente care pot constitui amenințări la adresa securității naționale”, a transmis, pentru Bugetul.ro, SRI.

Afacerile lui Remus Rădoi, în urma unor decizii ale IGPR

Jurnalista Sorina Matei a scris, pe blogul personal, că ambele firme de pază din Caracal, Spartan Pază şi Protecţie SRL şi Safety Security SRL, controlate de „interlopul” Remus Rădoi, au rămas fără licenţe de funcţionare şi, ca atare, nu mai pot funcţiona, în urma unor decizii ale Poliției Române.

Prima licenţă de funcţionare a fost retrasă şi radiată înainte de tragedia din Caracal, iar a doua licenţă de funcţionare (n.r. – a firmei Safety Security SRL) a fost anulată de IGPR în urma neregulilor constatate, în această lună, după tragedia din Caracal.

Vezi și EXCLUSIV Remus Rădoi a dat o lovitură de senzație! Omul de afaceri a rupt norma

Bugetul.ro a dezvăluit, în trecut, că Safety Security SRL  a avut în 2018 un profit de 4.268.268 de lei – peste 900.000 de euro – și a avut o cifră de afaceri de 13.220.262 de lei. Și în 2017, Safety Security a avut un profit impresionant: 2.476.102 de lei.

Printre clienții lui Remus Rădoi se numără CFR, CFR Călători, Romgaz, Primăria Caracal, CET Govora și alte instituții de stat.

Remus Rădoi, zis „Codiță”, a intrat în atenția opiniei publice în urma cazului Caracal. Presa a scos la iveală faptul că fostul adjunct al IPJ Olt, Nicolae Alexe, a apelat la Rădoi pentru a o găsi pe Alexandra Măceșanu.

Vezi și EXCLUSIV Fostul șef al Poliției Caracal și soția sa, proaspăt pensionați, au încercat să-și ascundă veniturile?

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare