Frații Dedeman dau o nouă lovitură! Suma uriașă încasată de cei doi

Frații Dedeman dau o nouă lovitură!  Una din afacerile în care sunt implicați le a adus celor doi venituri uriașe.

 

Este vorba despre transportatorul naţional de ţiţei şi produse petroliere Conpet. Compania a obţinut un profit net de 31,180 milioane de lei în primul semestru al acestui an, mai mare cu 9,554 milioane de lei (44,2%) faţă de perioada corespunzătoare din anul precedent, când a fost de 21,626 milioane de lei, potrivit unui raport al companiei remis Bursei de la Bucureşti.

Frații Pavăl sunt acționari minoritari ai transportatorului. Fiica lui Dragoş Pavăl, principalul acţionar al companiei Dedeman, s-a retras de la board-ul companiei. Karina era administrator al societății Conpet S.A.Conpet S.A..

Profitul din exploatare realizat la 30 iunie 2019, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2018, a înregistrat o creştere de 9,804 milioane de lei (42,1%).

Compania a raportat, în primul semestru, o cifră de afaceri de 200,6 milioane de lei, în creştere cu 8,5% faţă de perioada similară din 2018. Veniturile din transport deţin o pondere de 98% în cifra de afaceri. Alte venituri aferente cifrei de afaceri provin din închirieri de terenuri şi echipamente de telecomunicaţii, manevră vagoane, vânzare de material tubular etc.

În perioada analizată, profitul obţinut din activitatea de transport pe cele două subsisteme (ţară şi import) a crescut, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, cu 6,8 milioane lei, de la 23,97 milioane lei la 30,77 milioane lei, ca urmare a creşterii veniturilor din transport. Marja de profit pe subsistemul de ţară atinge nivelul de 9,4% în scădere cu 1,1 puncte procentuale faţă de 6 luni 2018 şi 34,2% pe subsistemul de import, în creştere cu 11,1 p.p. Profitul realizat pe subsistemul import în primele 6 luni ale anului 2019 a crescut cu 8 milioane lei în special datorită creşterii cu 10,76 milioane lei a veniturilor din servicii de transport.

În primele 6 luni 2019, cheltuielile de exploatare au fost în sumă de 183,208 milioane de lei, înregistrând o creştere cu 3,7% faţă de cele înregistrate în prima jumătate a anului 2018, în principal pe fondul creşterii cheltuielilor de personal şi a cheltuielilor cu provizioanele (concedii de odihnă neefectuate).

O parte din majorarea cheltuielilor cu personalul, de 5,084 milioane de lei, s-a datorat plăţii către angajaţi a fondului de participare la profit în perioade de timp diferite.

Vezi și:

Vești pentru pensionari! A apărut un nou tip de pensie

Vești mari! De la 1 septembrie se vor majora pensiile

ANAF intră la rupere! Nimeni nu va scăpa

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare