sursa foto:  digi24.ro

Gata, se redeschid teatrele, cafenelele și barurile! Toți ochii sunt ațintiți pe Traian Berbeceanu

După ce rata de infectare a scăzut la 2,69 la mia de locuitori, se așteaptă ca teatrele, cinematografele, barurile, cafenelele și cazinourile să se redeschidă.

Concret, dacă și mâine rata de infectare se va menține sub 3 la mia de locuitori, agenții economici care își desfășoară activitatea în domeniile enunțate anterior își vor relua activitatea.

De altfel, prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a anunțat încă de ieri, când incidența a scăzut la 2,96 la mia de locuitori, că se va urmări evoluția indicatorului în următoarele 48 de ore.

Astfel, potrivit prefectului, se va face o ședință a Comitetului Municipal București pentru Situații de Urgență și se va adopta o hotărâre prin care să se reia activitatea teatrelor, cinematografelor, barurilor, cafenelelor și cazinourilor.

Atenție! Activitatea se va relua în limita a maximum 30% din capacitatea unităților.

Din fericire, printr-un efort comun al cetățenilor municipiului București, în primul rând, dar și al autorităților, incidența infectării cu Covid 19 a scăzut la 2,96 / la o mie de locuitori.
Sunt vești care nu pot decât să ne bucure!

Vom urmări evoluția indicatorului în următoarele 48 de ore, iar în situația pe care cu toții ne-o dorim, în care gradul de infectare se păstrează sub 3 / la o mie de locuitori, vom convoca în ședință Comitetul Municipal București pentru Situații de Urgență în vederea adoptării unei hotărâri prin care unele măsuri restrictive să fie relaxate!

Astfel, în conformitate cu prevederile normative în vigoare, printre măsurile vizate se numără și:

– permiterea funcționarii cu o capacitate de maxim 30% a instituțiilor/sălilor de spectacol, teatrelor și cinematografelor”

– redeschiderea activităților „la interior” a restaurantelor, barurilor, cafenelelor, etc, în limita a maxim 30% din capacitatea unității;

– permiterea activităților cu publicul, până în limita a 30% a spațiului destinat, a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc.

Facem un apel la respectarea cu strictețe, în continuare, a măsurilor aflate în vigoare, astfel putând ca, în curând, măsurile de relaxare să fie și mai generoase!”, a anunțat Traian Berbeceanu.

Vezi și

După 2 săptămâni, Lucian Bode s-a răzgândit! Prima promisiune pe care nu și-o respectă ministrul de Interne

Legea pensiilor: Ce schimbări importante îi așteaptă pe români de la 1 septembrie

Guvernul pregătește o nouă ordonanță! Veste pentru toți șoferii din România

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare