sursa foto:  click.ro

Liviu Dragnea, ieșire dură: ‘De ce nici Iohannis, nici guvernele liberale n-au plafonat prețurile? Cine a suferit? Fiecare român’

Fostul șef al Partidului Social Democrat, susținător al Alianței Pentru Patrie (APP), Liviu Dragnea, a lansat un atac dur la președintele Klaus Iohannis și la guvernele liberale.

Liviu Dragnea susține că astăzi se trăiește mai prost „decât pe vremea lui Dragnea”. El a precizat că Guvernul PSD, sub comanda sa, a plafonat prețul la energie, iar primul lucru pe care l-a făcut Guvernul Orban a fost să anuleze Ordonanța 114, prin care s-a plafonat prețul la energie,

Dragnea spune că președintele Klaus Iohannis și guvernele liberale trebuiau să plafoneze prețul la produsele principale de consum, nu doar la energie. Cum nu au făcut acest lucru, spune Dragnea, fiecare român a avut de suferit.

Astăzi se trăiește mai prost decât pe vremea lui Dragnea. Astăzi oamenii plătesc mult mai mult pe o factură la gaze decât în perioada lui Dragnea. Iertați-mă, eu am plafonat prețul la energie, prin Ordonanța 114. Primul lucru pe care l-a făcut Guvernul Orban a fost să anuleze acea Ordonanță. Era o plafonare până în 2022, exact în această perioadă.

Oricând poate apărea o revoltă, dacă se intră în iarnă cu aceleași prețuri sau eventual și o creștere a prețurilor. E nevoie de decizii foarte importante, pentru sănătatea populației. E nevoie de decizii foarte importante pentru reglementarea piețelor, nu numai la energie.

De ce, de exemplu, nici Iohannis, nici guvernele liberale n-au plafonat prețurile la principalele produse de consum? Pentru că exista această posibilitate. Doar a amintit-o Iohannis, atunci, în februarie sau martie 2020. Se poate lua și măsura plafonării prețurilor la bunurile de larg consum, la coșul zilnic. Doar a amintit. Prețul a explodat. Cine a suferit? Fiecare român”, a afirmat, într-un interviu acordat Realitatea Plus, Dragnea.

Ce ar fi făcut dacă încă era șeful suprem?

Prețurile la energie nu creșteau și plafonam toate prețurile la alimente, la alimentele de bază, pentru a depăși această criză din care încă nu s-a ieșit”, a precizat Dragnea.

Vezi și

Ordin pe grupurile de WhatsApp ale polițiștilor, după introducerea obligativității purtării măștii de protecție pe stradă: ‘Rog să avem rezultate. Luni facem analiza’

EXCLUSIV Polițiștii se răzvrătesc, după impunerea obligativității purtării măștii de protecție pe stradă! Bogdan Bănică: ‘Refuz să cred că vânarea nemascaților va redeveni principala activitate a polițiștilor’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare