Mare atenție, șoferi! Noile norme intră astăzi în vigoare

Mare atenție, șoferi! Noile norme întră în  vigoare începând de astăzi! Hotărârea a fost adoptată în luna iunie de Primăria Capitalei.

Actul normativ reglementează ridicarea mașinilor parcate ilegal pe principalele străzi din Capitală și stabilește tarifele pentru recuperarea acestora. Autoturismele vor fi ridicate de angajați ai Companiei Municipale Managementul Transportului București, iar dacă în timpul operațiunii vehicului este deteriorat, operatorul va răspunde direct față de proprietari.

Măsurile hotărârii se vor aplica în cazurile prevăzute de articolul 143 al HG nr. 1391/2006, respectiv:

– în toate cazurile în care este interzisă oprirea voluntară;

– în zona de acţiune a indicatorului cu semnificaţia „Staţionarea interzisă“ şi a marcajului cu semnificaţia de interzicere a staţionării;

– pe drumurile publice cu o lăţime mai mică de 6;

– în dreptul căilor de acces care deservesc proprietăţile alăturate drumurilor publice;

– în pante şi în rampe;

– în locul unde este instalat indicatorul cu semnificaţia „Staţionare alternantă“, în altă zi sau perioadă decât cea permisă, ori indicatorul cu semnificaţia „Zona de staţionare cu durată limitată“ peste durata stabilită.

Valoarea tarifelor

Vehiculul ridicat este restituit numai proprietarului/deținătorului/utilizatorului legal care trebuie să prezinte actele ce-i confirmă dreptul asupra mașinii și achitarea tarifelor de ridicare, respectiv 200 de lei pentru autovehiculele cu masă totală de până în cinci tone și 270 de lei pentru cele de peste cinci tone.

Pe lângă tarifele de ridicare, proprietarii care vor să își recupereze mașinile vor mai trebui să plătească și un tarif de transport de 150 de lei pentru vehiculele de până în cinci tone și de 200 de lei pentru vehiculele mai mari de cinci tone. Tariful de depozitare va fi de 150 de lei pe zi, iar calculul se va face pe intervale de 24 de ore începând cu data și ora depozitării, nefracționat.

De asemenea, actul mai reglementează și locurile de depozitare ale mașinilor ridicate, iar aceste spații trebuie să îndeplinească cumulativ condiții precum să aibă un teren nivelat și prevăzut cu structură rutieră care să permită depozitarea, să fie iluminat pe timpul nopții și asigurat cu sistem de supraveghere video și cu pază permanentă și să se afle pe raza municipiului București.

Vezi și:EXCLUSIV După ce și-a bătut joc de Poliție și DIICOT, Justiția Română încă-l caută! Temutul șef de rețea de proxenetism, ‘pierdut’ în mandatul lui Carmen Dan

Răsturnare de situație în privința ultimelor declarații ale lui Remus Rădoi: Înregistrarea făcută publică de Alexandru Cumpănașu

SURSE Șoc total! Nu ar exista nicio înregistrare în cazul de la Caracal!

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare