sursa foto:  O nouă modificare a Codului Muncii! Ce sunt obligați să facă toți angajatorii

O nouă modificare a Codului Muncii! Ce sunt obligați să facă toți angajatorii

Codul Muncii s-a modificat din nou. Această schimbare legislativă vine cu noi obligații pentru angajatorii din România. Intrată deja în vigoare, noua modificare a Codului Muncii prevede ca fiecare angajator să întocmează o fișă de pontaj zilnică, pentru toți salariații.

Aici se va consemna ora venirii şi ora plecării fiecărui angajat. Măsura creează deja probleme unor angajatori, care nu ştiu cum să „ponteze“ munca angajaţilor care lucrează pe teren sau de acasă, scrie ZF.

 „Aceste prevederi nou introduse (deşi au ca scop combaterea muncii nedeclarate) nu ţin cont de realităţile mediului de afaceri şi de flexibilitatea raporturilor de muncă într-un context economic din ce în ce mai complex. (…) Din păcate, modificarea legislativă adusă Codului mun­cii îngreunează viaţa angajatorilor, crescând şi mai mult aspectele birocratice/formaliste în loc să încurajeze fle­xibilitatea raporturilor de muncă în contextul unei rea­li­tăţi ce cere acest lucru“, a declarat Mădălina Racoviţan, Tax Part­ner în cadrul firmei de audit şi consultanţă fiscală KPMG.

Racovițan a mai spus că angajatorii vor trebui să investească în sisteme informatice (sisteme check in/check out, pontare electronică etc.) pentru captarea tim­pului de lucru zilnic (inclusiv a orei de începere şi a celei de sfârşit a programului de lucru) ca o alternativă la vechea condică de prezenţă.

Vezi și ALERTĂ! Cu ce sunt CONTAMINATE conservele de ton – avertismentul unei asociații din România

ATENȚIE! Toți șoferii din România sunt vizați de această modificare legislativă ce se aplică din 2 septembrie

Concurență ACERBĂ între Profi și Mega Image! Ce mare lanț de magazine românesc vor să cumpere

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare