sursa foto:  capital.ro

Omul de încredere al Olguței Vasilescu face un anunț important despre salarii!

Omul de încredere al Olguței Vasilescu face un anunț important! Consilierul ministrului Muncii și Justiției Sociale, Cristian Vasilcoiu, vine cu un mesaj tranșant pe rețelele de socializare.

Consilierul șefei Muncii îi critică dur pe reprezentanții Curții de Apel, după ce grefierii au reclamat faptul că aceștia nu știu să le calculeze salariile.

„Este pentru a doua luna consecutiv cand grefierii reclama faptul ca reprezentantii Curtilor de Apel nu stiu sa le calculeze salariile, in pofida Circularelor date de Ministerul Muncii, in legatura cu Legea salarizarii.

Ca sa vedeti cine ne judeca, unii care nu sunt in stare sa aplice nici macar legile care ii privesc”, scrie Vasilcoiu, pe Facebook.

De asemenea, acesta îi îndeamnă pe oficiali să citească din nou Circularele Ministerului Muncii:

„Referitor la modalitatea de stabilire a salariilor de bază/indemnizațiilor de încadrare și a sporurilor începând cu luna ianuarie 2018, pentru personalul din familia ocupațională „Justiție” potrivit Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările și completările ulterioare, vă comunicăm următoarele :

Începând cu luna ianuarie 2018, salariul de bază/indemnizația de încadrare pentru personalul din familia ocupațională „Justiție” vor fi determinate prin majorarea salariului de bază/indemnizației de încadrare avute în luna decembrie 2017 cu 25%, în temeiul dispozițiilor art. 38 alin.(3) lit.a) din Legea-cadru.
Totodată, cuantumul brut al sporurilor avute în luna decembrie 2017 se majorează cu 25%, rezultând cuantumul sporurilor pentru luna ianuarie 2018.
În situația în care salariile de bază/indemnizațiile de încadrare majorate cu 25% vor fi mai mari decât cele prevăzute de lege în anexa nr.V, nivelul salariului de bază/indemnizației de încadrare va fi stabilit la nivelul prevăzut de lege pentru anul 2022, care cuprinde gradațiile aferente tranșelor de vechime în muncă și, după caz, majorările salariului de bază/indemnizației de încadrare prevăzute în conținutul legii, potrivit prevederilor art. 38 alin. (6) din Legea-cadru.

În situația în care salariile de bază sunt stabilite la nivelul anului 2022, cuantumul sporurilor va fi determinat după cum urmează:
• Sporul pentru risc și suprasolicitare neuropsihică de până la 25% se va calcula la salariul de bază din 2022;
• Sporul pentru păstrarea confidențialității de până la 5% se va calcula la salariul de bază din 2022;
• Sporul pentru condiții de muncă grele, vătămătoare sau periculoase va fi determinat prin aplicarea procentului de până la 15% asupra salariului de bază din anul 2022, și nu prin menținerea cuantumului sporului pentru condiții de muncă din luna decembrie 2017, majorat cu 25%;
• Acesta va putea fi acordat după aprobarea, în baza art. 23, a hotărârii de Guvern de aprobare a Regulamentului pentru condiții de muncă pentru familia ocupațională Justiție.

Precizăm că, această modalitate de stabilire a salariilor de bază/indemnizațiilor de încadrare și a sporurilor începând cu luna ianuarie 2018, a fost agreată cu reprezentanții Curții de Conturi a României”.

Vezi și (DOVADĂ VIDEO) Lovitură de TEATRU! Kaufland face publice IMAGINILE care răstoarnă situaţia

Prejudiciu URIAȘ! Procese grele între statul român și cel mai cunoscut club din România! Un fost ministru, și el implicat! Procurorii SUSPECTEAZĂ un abuz în serviciu

Un șeic din Abu Dhabi vine în România: Ce afacere vrea să preia în schimbul a 200 de milioane de euro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare