sursa foto:  DIARI DE GIRONA

Patronul celui mari mare bordel din Europa a murit. Spaniolul fusese condamnat pentru evaziune fiscală de milioane de euro

În weekend a murit José Moreno Gómez, proprietarul celui mai mare bordel din Europa. Vestea s-a aflat abia luni, 26 februarie. Bărbatul avea 72 de ani era acuzat de evaziune fiscală la afacerea sa din provincia Granada, Spania. Primise o condamnare de zeci de ani de închisoare.

Patronul de la El Paradise era asigurat s-a sustras de la plata TVA-ului, a impozitului pe profit, impozitului pe veniturile personale. Primise, în decursul anilor, amenzi de milioane de dolari și de 150 de milioane de euro.

José Moreno Gómez fusese acuzat de înșelăciune și așteaptă judecata la Curtea Națională în cadrul Operațiunii Pompeii. Patronul de bordel primise o sentință de 52 de ani de închisoare de la Procuratura Statului și 10 ani de la Parchet, pentru evaziunea descoperită de Trezorerie.

Judecătorul de la Curtea Națională, José Luis Calama deschisese proceduri împotriva sa și a alte 31 de persoane. Grupul respectiv ar fi acționat prin intermediul mai multor cluburi de noapte din Spania și ar gestionat un depozit de 2.000 de milioane de euro!

CITEȘTE ȘI: Radu Cristescu (PSD), după ce UDMR a fost debarcat din Guvernul României: ‘Locul UDMR este la bordel. UDMR a devenit, finalmente, coada de topor a Ungariei în Transilvania’

Patronul de bordel făcea fraude în milioane de euro

În februarie 2022, judecătorul care îl ancheta pe José Moreno Gómez stabilise un total de 119 infracțiuni în care era implicat. Cinci dintre ele vizau cluburi de noapte, una viza disimularea veniturilor. Totalul fraudei date către stat se ridica la 111 milioane de euro, prin neplata TVA-ului, impozitului pe profit și a impozitului pe venit.

Bineînțeles, în afacerile sale necurate era și Simón Moruny, omul său de încredere, care ar fi încetat să plătească până la 21,6 milioane evadate către trezorerie, pentru a scăpa de condamnare și anchetă.

Magnatul nu deținea doar El Paradise, ci și Riviera din Castelldefels, Barcelona. Clubul a fost demolat, chiar dacă era emblematic pentru că era una dintre cele mai mari locații din Europa.

El Paradise are 80 de camere și  peste 2.700 de metri pătrați. În el lucrează sute de femei care se oferă în schimbul banilor. Localul care era bordel este cel mai mare din Europa și în top 3 la nivel global. Locul era frecventat de o mulțime de oameni din întreaga lume, care lăsau sume impresionante pentru nopțile fierbinți.

CITEȘTE ȘI: Radu Pietreanu, versuri zguduitoare: ‘Închideți școli, cantine și spitale Și ridicați bordeluri, săli de joc… Ori n-aveți șansa unor minți normale Ori vreți să ne exterminați pe loc’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare