sursa foto:  Facebook

Pe cine va decora Iohannis?

Președintele Klaus Iohannis va decora luni două personalități marcante ale culturii românești. Vom fi „emoţionaţi şi mititeluţi”, a scris pe pagina sa de facebook, celebrul filosof Mihai Șora, care le-a povestit prietenilor virtuali că atât el, cât şi istoricul Neagu Djuvara vor primi distincții de la președinte  „care va fi foarte-foarte înalt”.

Vezi și Rusia avertizează România: „Vor fi consecințe nedorite!”

NATO răspunde la amenințările Rusiei la adresa României

„Ultima dată când am primit o decoraţie, floricica respectivă s-a încăpăţânat să se desprindă de purtător. Costumul prea scrobit, purtătorul prea mişcat, – nu ştiu: cert este că floricica… nu şi nu; nu voia cu nici un chip să stea acolo unde Preşedintele se străduia să o agaţe. Or, să cazi o dată – fie (i se poate întâmpla oricui). Dar să cazi de două ori devine imediat un prilej de veselie (conform clasicelor manuale de umor involuntar). Din fericire, Preşedintele Băsescu, investit, la vremea respectivă, cu misiunea prinderii floricelei buclucaşe, a salvat momentul; nu mai reţin ce a spus, dar ştiu că ne-am distrat şi, până la urmă, s-a găsit un ac de siguranţă care să stea cuminte şi să răspundă comenzilor şefului Statului”, a scris Mihai Şora, duminică, pe pagina sa de Facebook.

Filosoful a precizat că uitase de acest episod din cariera sa „de om festiv şi înţepenit în solemnitatea-i”, însă internetul nu iartă, „mai cu seamă în ţara noastră cu jurnalişti furaţi adesea de anecdotica momentului (mai curând decât de tâlcul lui)”.

Vezi și Economia SUA, în picaj. Ne așteaptă o nouă criză?

BNR: 11 miliarde de EUR sunt necesare pentru recapitalizarea companiilor din România

Mihai Şora le mai spune prietenilor săi de pe Facebook că şi el, şi Neagu Djuvara vor fi emoţionaţi luni, când vor fi decoraţi de preşedintele Iohannis.

„Dragi prieteni, mâine va fi o zi destul de grea pentru mine (şi, bănuiesc, şi pentru coetaneul meu, Neagu Djuvara). Îndrăznesc să-i rog pe domnii jurnalişti să fie îngăduitori cu noi: s-ar putea să avem iarăşi parte de o floricică neascultătoare. În orice caz, şi Neagu Djuvara, şi eu vom fi emoţionaţi şi mititeluţi pe lângă Preşedintele Iohannis, – care va fi foarte-foarte înalt”, a afirmat Mihai Şora.

Totodată, acesta a precizat că pentru această ceremonie a căutat un costum adecvat.

Vezi și Se întâmplă și în România! Locul unde primești job și casă gratis

Planul ambițios al Poloniei

„Cu prilejul acestei decoraţii, Luiza şi cu mine am bătut, de-a lungul şi de-a latul, tot etajul bărbătesc al magazinului Unirea, în căutarea unui costum. Ceea ce nu le dorim nici duşmanilor noştri (dacă, printr-un nefericit accident al biografiei lor, s-ar întâmpla să existe şi astfel de oameni)”, a mai spus Mihai Şora.

Potrivit unui decret publicat pe 10 august în Monitorul Oficial, Iohannis i-a conferit lui Mihai Şora Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler, „cu prilejul aniversării unui secol de viaţă, în semn de înaltă apreciere pentru întreaga sa carieră dedicată valorilor umane fundamentale, cercetării şi educaţiei, prin care a îmbogăţit cultura românească şi universală, pentru rolul avut în consolidarea democraţiei în România postdecembristă, impunându-se ca un reper al tinerelor generaţii”.

Şeful statului i-a acordat aceeaşi distincţie şi lui Neagu Djuvara „cu prilejul aniversării unui secol de viaţă, în semn de înaltă apreciere pentru dăruirea cu care şi-a servit patria, prin angajamentul personal în procesele politice, diplomatice şi culturale ce au promovat valorile, istoria şi imaginea ţării noastre în lume, precum şi pentru înalta ţinută morală de care a dat dovadă de-a lungul timpului”, relatează Agerpres.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare