sursa foto:  bucurestifm.ro

Pericol mare pentru cei din IT: Ce soluții are Guvernul pentru ca veniturile lor să nu scadă după trecerea contribuțiilor

Trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat înseamnă un mare hop pentru cei din domeniul IT. Deși s-a discutat foarte mult pe această temă, Guvernul nu a găsit nicio soluție pentru ca salariile programatorilor să nu fie afectate. 

Specialiştii din IT cer guvernanţilor soluţii, pentru ca veniturile lor să nu scadă prin transferul contribuţiilor.

Cu toate că tema salariilor programatorilor, ameninţate să scadă drastic de la 1 ianurie 2018, a fost mult dezbătută, până la această oră, guvernanţii nu au găsit o soluţie viabilă.

Potrivit antena3.ro, Ministerul Finanţelor analizează o schemă minimis, care presupune un ajutor financiar prin subvenți, însă această soluţie este una de avarie, spun oamenii de afaceri şi nu va rezolva situaţia pe termen lung.

Reprezentanții asociațiilor din IT propuseseră o diminuare a cotei de asigurări sociale la 20,5% în cazul acestui domeniu, dar Guvernul nu a agreat ideea.

Vezi și O imensă lovitură pentru Familia Regală! Ce ar urma să PIARDĂ aceasta, după decesul Regelui Mihai

Surprinzător! Unde a lucrat protestatarul care l-a lovit pe bătrânul de 71 de ani și ce vârstă avea când s-a pensionat – doar 5 ani și jumătate în câmpul muncii

Marea fuziune s-a finalizat: Ce cunoscut lanț de magazine a absorbit Telekom

TAGS

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similareNu uitaţi să daţi „Like”. În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.