sursa foto:  obiectiv.info

Petre Daea anunță un dezastru din cauza fenomenelor meteo! Prăpădul făcut de vremea rea

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, a făcut publică lovitura devastatoare încasată de fermierii români.

Daea a declara că pierderile de producţie estimate în acest an din cauza fenomenelor meteo extreme sunt de câteva zeci de milioane de lei, iar suprafaţa afectată în diferite grade la nivel naţional se ridică în prezent la aproximativ 50.000 de hectare.

Într-un interviu acordat AGERPRES, şeful MADR a vorbit despre situaţia culturilor agricole însămânţate în toamna lui 2018 şi stadiul recoltării, declarându-se optimist în privinţa recoltei de cereale din acest an, în pofida vremii nefavorabile.

Daea a subliniat că „nu ne mai dăm jos de pe podium” în clasamentul european, în condiţiile în care anul trecut au fost înregistrate cele mai bune rezultate din istorie, cu producţii record la grâu, porumb şi floarea soarelui, România clasându-se pe locul trei în Uniunea Europeană cu o recoltă totală de cereale de aproape 32 de milioane de tone.

În plan politic, ministrul Agriculturii a precizat că nu comentează acele „liste negre”cu posibilii miniştri remaniaţi, unde numele său apare tot mai des, afirmând că datoria sa este să îşi facă treaba pe baza Programului de Guvernare pe care l-a aprobat Parlamentul României şi pe care îl urmăreşte „zi de zi şi ceas de ceas”.

Vezi și

Protest de amploare în Piața Victoriei, împotriva Guvernului! S-au anunțat români din întreaga țară

EXCLUSIV Carmen Dan închide ochii la canibalism și execuții! Jocuri de putere

Documentul a fost semnat! Noi informații despre averea fabuloasă a lui Ion Caramitru

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare