Prima reacție a profesorilor la majorările de venituri promise de Guvern: Dacă unii cred că vin cu astfel de declarații duminică și luni încetează greva, nu e credibil

Sindicaliștii din Educație au reacționat la declarațiile făcute de purtătorul de cuvânt al Guvernului României, Dan Cărbunaru.

Președintele FSE Spiru Haret, Marius Nistor, a precizat, duminică, la Antena 3, că profesorii nu vor înceta greva. Soluțiile guvernului nu pot fi luate în seamă, a subliniat Nistor.

„Dacă unii cred că vin cu astfel de declaraţii duminică şi luni încetează greva, nu e credibil”

„Cred că domnii de la Guvern chiar nu înţelege despre ce este vorba. Le scapă în totalitate care este situaţia din învăţământ”, a replicat Marius Nistor, preşedintele federaţiei Spiru Haret, duminică, la Antena 3 CNN.

„Nu ne dorim acest lucru, dar dacă unii cred că vin cu astfel de declaraţii duminică şi luni încetează greva, nu e credibil..

Răspunsul îl vor primi marţi din partea noastră.

Din păcate, soluţiile guvernului nu pot fi luate în seamă. Asta putea să facă mai de mult.

Ne facem că negociem, asta este realitatea”, a încheiat Marius Nistor.

Anunțul lui Cărbunaru:

„Guvernul României a pregătit OUG care va asigura majorări ale personalului didactic, didactic-auxiliar și nedidactic.

Este un efort bugetar care depășește suma de 700 de milioane de lei, cu resurse europene – 401 milioane lei, respectiv 313 milioane lei din bugetul național. Așadar, în total, 723 de milioane de lei care se vor adăuga la cele 300 de milioane de lei alocate pentru majorarea veniturilor personalului nedidactic din Anexa VIII, lucru care s-a întâmplat deja.

Împreună sunt 1 miliard 23 de milioane de lei pe care Guvernul îi alocă în aceste zile pentru majorările veniturilor personalului din sistemul educațional.

Sunt 273.532 de beneficiari, toți angajații din sistemul de învățământ.

Mă voi referi aici la ce se va alocat personalului didactic și didactic-auxiliar, respectiv nedidactic, care vor primi următoarele sume:

Cei 2.500 de lei care reprezintă măsuri de susținere, fie sub formă de primă de carieră didactică, fie sub formă de primă de compensare salarială, care va asigura un regim tranzitoriu până la adoptarea unei noi grile de salarizare, acoperirea parțială a costurilor generate de rata inflației și tranziția spre noua grilă de salarizare, pentru personalul didactic și didactic-auxiliar.

Și alte sume, în total 1.000 de lei, pentru personalul nedidactic, care vor primi acești bani în iunie și în septembrie. În timp ce personalul didactic și personalul didactic-auxiliar vor primi 1.000 de lei în luna iunie, în săptămânile care urmează, și 1.500 de lei în luna octombrie, așa cum am anunțat”, a spus, duminică, Cărbunaru.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare