sursa foto:  ebihoreanul.ro

PSD face front comun cu AUR! Solicitarea lui Alexandru Rafila

Partidul Social Democrat face front comun cu AUR și cere redeschiderea școlilor.

Alexandru Rafila, deputat PSD, a precizat că formațiunea social-democrată solicită redeschiderea şcolilor, odată cu terminarea vacanţei.

„Îmi pare rău că domnul ministru Cîmpeanu este pus într-o situaţie în care nu are decizia de a hotărî foarte clar, împreună cu ministrul Sănătăţii, să deschidă şcolile. Închiderea şcolii, după cum ştiţi, a fost o măsură care nu a mai fost luată, cel puţin pentru şcolile primare, în niciuna dintre ţările membre ale Uniunii Europene în cursul lunii noiembrie şi în decembrie şi am ajuns în situaţia în care, de aproape un an de zile, copiii nu numai că au un acces limitat la învăţătură, mai ales cei din categorii defavorizate, unii din mediul rural care nu au acces la învăţământ online, dar sunt profund marcaţi în dezvoltarea lor psihosocială ca viitori adulţi pentru că nu pot să interacţioneze unii cu alţii, nu pot să interacţioneze cu profesorii lor„, a afirmat Rafila, miercuri, într-o conferinţă de presă.

Alexandru Rafila a calificat drept „inexplicabilă” decizia de a se menţine această situaţie până pe 8 februarie.

„PSD cere în mod clar redeschiderea şcolilor odată cu terminarea vacanţei”, a spus Alexandru Rafila.

„Eu înţeleg că domnul ministru Cîmpeanu are o grea moştenire din partea doamnei Anisie şi nu cred că este o surpriză pentru nimeni, dar, pe de altă parte, amânarea deschiderii şcolilor nu are justificare. După cum ştiţi, cifrele publicate în ultimele săptămâni de Ministerul Sănătăţii arată o scădere a incidenţei infecţiei, arată marea majoritate, cu trei excepţii, a judeţelor din România în zona verde, iar acest lucru în mod evident nu are niciun fel de corelaţie cu această măsură de amânare a deschiderii şcolilor”, a completat social-democratul.

Vezi și

EXCLUSIV Concursuri cu perdea în Ministerul de Interne! Numele candidaților respinși au fost trecute la secret!

EXCLUSIV Lovitură pentru locuitorii Sectorului 1, începând cu anul 2021! Clotilde Armand a majorat taxele pe proprietate

Vești triste continuă să vină de la Guvern pentru români. Plata acestor sume de bani a fost amânată pentru anul 2022

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare