sursa foto:  www.ziarelive.ro

„Puciul” lăptarilor români! Ce fac pentru a obține bani de la UE

După eliminarea sistemului de cotă de lapte, producătorii din România aveau șanse mari să ridice cota de piață la nivelul UE. Cu toate acestea, 92 de fermieri români au optat pentru reducerea cantităților de lapte produse, pentru a primi bani de la Uniunea Europeană.

Practic, în loc să vândă procesatorilor sau în piață la un preț mai mic, aceștia au ales banii de la UE, scrie economica.net.

În vara acestui an, Comisia Europeană a creat un sistem prin care oferă 150 de milioane de euro, ca sprijin sprjin financiar, crescătorilor de vaci de lapte care decid să producă mai puţin. Această oportunitate a fost speculată imediat de fermierii români.

Vezi și Un fan al Elenei Băsescu – noua consilieră PERSONALĂ a ministrului Agriculturii

Potrivit datelor publicate de Comsia Europeană, 20 de fermieri din România au fost declaraţi eligibili pentru a primi ajutorul de 14 eurocenţi pentru fiecare litru de lapte pe care îl produc în minus timp de trei luni, începând cu noiembrie 2016, iar alți 72 vor primi subvenția pentru prima perioadă de reducere, care include lunile octombrie, noiembrie și decembrie.

Așadar, 92 de fermieri români au fost declarați eligibili pentru programul CE. Între timp, prețul laptelui a mai crescut pe piața liberă din România, dar fermierii români preferă să-l vândă în Bulgaria, pe sume mai mari.

Vezi și Vinetele albe cuceresc piața din România! De ce sunt recomandate?

 

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare