sursa foto:  presidency.ro

Scenariul alegerilor anticipate ar putea intra în linie dreaptă. Marcel Ciolacu: ‘Există posibilitatea alegerilor anticipate, există posibilitatea ca președintele Iohannis să încalce, din nou, Constituția’

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a lansat ideea de alegeri anticipate dacă Guvernul condus de Florin Cîțu va cădea la moțiunea de cenzură inițiată de social-democrați.

Întrebat dacă PSD este pregătit să preia guvernarea, liderul social-democrat a avansat ideea unui guvern minoritar al PSD.
„În primul rând, PSD a câştigat alegerile. Este normal să facă propunerea de prim ministru. Mă vedeţi pe mine guvernând cu doamna Turcan sau cu domnul Barna sau cu domnul Ghinea? Există posibilitatea unui guvern minoritar PSD, există posibilitatea alegerilor anticipate, există posibilitatea ca preşedintele Iohannis să încalce, din nou, Constituţia. Orice este posibil în România, noi încercăm să ne adaptăm unei Românii normale, nu unei Românii pe care ne-au vânturat-o în alegeri şi s-a ajuns unde s-a ajuns”, a mai afirmat preşedintele PSD.
Camera Deputaţilor a respins, marţi, moţiunea simplă a PSD la adresa ministrului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a anunţat preşedintele de şedinţă, vicepreşedintele Camerei Cristina Prună. Liderul deputaţilor PSD Alfred Simonis a susţinut că a fost încălcat Regulamentul de funcţionare a forului legislativ care spune că pot fi votate prin mijloace electronice doar actele normative, iar moţiunea simplă nu este un act normativ.
Moţiunea simplă a fost respinsă cu 143 de voturi „pentru”, 171 „contra” şi o abţinere.
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat, luni, că PSD va depune, săptămâna viitoare, moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîţu, iar aceasta va fi votată în sesiunea parlamentară actuală. Liderul social-democraţilor a adăugat că vor fi duse negocieri cu toate partidele politice dispuse să voteze moţiunea, inclusiv cu parlamentari PNL. Titlul moţiunii este „România EŞUATĂ. Recordul ”fantastic” al Guvernului Cîţu”, conform news.ro.

Vezi și:

Marcel Ciolacu prevestește sfârșitul coaliției PNL-USR-PLUS-UDMR: ‘Începe să se strângă lațul’
Marcel Ciolacu dă de pământ cu PNL și USR PLUS: ‘Nu vom tolera această gașcă de hoți care vrea să-și bage în buzunare 2 miliarde de euro pe consultanța din PNRR’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare