sursa foto:  paginadebanci.ro

Schimbare de ultimă oră: Ce trebuie să ştie toți cei care au pensii private la BCR

Schimbare de ultimă oră la BCR. Aceasta îi vizează pe toţi cei care au pensii private. Modificarea se face în privinţa contribuţiilor şi va întra în vigoare la mijlocul acestui an.

Cei de la BCR Pensii au decis ca de la data de 1 iunie 2018 să modifice schema de comisionare a Fondului de Pensii Facultative BCR PLUS, aşa numitul Pilon III.

Ce înseamnă acest lucru?

Valoarea comisionului din contributiile brute va fi plafonat la cel mult 2 lei chiar dacă ramane la 3%. Principalele venituri ale administratorilor de fonduri de pensii facultative (deci si ale BCR Pensii), provin din doua tipuri de comisioane: cel din contributia bruta platita de participant si cel din valoarea activelor fondului.

„Am hotarat sa spargem gheata in sectorul pensiilor private si sa facem aceste modificari inovatoare deoarece am considerat ca este in interesul participantilor nostri sa venim cu o solutie care sa incurajeze economisirea si sa le faciliteze cresterea contributiilor la Pilonul III. Schema propusa asigura ca o crestere a contributiilor va fi insotita de o crestere a valorii comisionului doar pana la un punct, dupa care se va opri. In plus, ni se pare o solutie adaptata nevoilor actuale ale participantilor, prin faptul ca asigura un plafon clar pentru toata lumea in ceea ce priveste valoarea maxima a comisionului. Credem ca noua schema de comisionare, alaturi de performanta investitionala foarte buna, va contribui la cresterea atractivitatii Fondului de Pensii Facultative BCR PLUS in randul participantilor existenti si potentiali”, a declarat Radu Craciun, Director General si Presedinte Directorat al BCR Pensii, conform hotnews.ro.

Odată cu aplicarea aceste schime înseamnă că pentru o contributie bruta de 150 de lei, cei 2 lei sa reprezinte doar 1,33% din contributie (in loc de 3%). La o contributie brută totală de 300 de lei procentul va scadea si mai mult, pana la nivelul de 0,66%.

Vezi și Revoluție în sistemul bancar: Ce importantă bancă va lansa sistemul de deschidere de conturi prin recunoaștere facială

Lovitură DURĂ pentru rivali! Serviciul prin care Carrefour îți aduce cumpărăturile ACASĂ, fără a mai fi nevoie să te deplasezi la supermarket

OBLIGAȚIE! Ce trebuie să facă toate firmele până la 1 iulie – Cele înființate de la jumătatea lui 2012 încoace trebuie să o aibă ACUM

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare