sursa foto:  Pexels

Șoferii care au aceste mașini trebuie, de urgență, să le ducă în service! Pot lua foc în orice moment din cauza unei defecțiuni tehnice

Reprezentanții de la Volkswagen recheamă peste mai bine de 260.000 de mașini în service, în Statele Unite. Cei care dețin modelele trebuie să știe că o pompă situată în interiorul rezervorului de benzină ar putea scurge combustibil, ceea ce poate duce la un incendiu. Mulți români au aceste vehicule.

Volkswagen a transmis că modelele vizate sunt: Golf, Golf GTI, Golf Sportwagen, Jetta și Audi A3. Automobilele vizate au fost produse între anii 2015 și 2020. Un detaliu important este că problema tehnică vizează mașinile care au tracțiune față, nu și cu tracțiune integrală.

Peste 260.000 de mașini ar putea lua foc!

Gigantul german a anunțat că o etanșare instalată necorespunzător în jurul unei pompe de aspirați, în apropierea rezervorului de benzină, ar putea permite duce la acumularea combustibilului în sistemul conceput pentru a capta vaporii de benzină. Ulterior, combustibilul s-ar putea scurge din mașină.

În situația în care benzina ar intra în contact cu o simplă scânteie, ar putea da naștere unui incendiu de proporții, potrivit Volkswagen. Până la acest moment, nu au fost incidente, dar compania încearcă din răsputeri să prevină tragediile care ar putea apărea.

CITEȘTE ȘI: Amenzi înlocuite cu confiscarea mașinilor în aceste situații petrecute în Austria. Decizie radicală a autorităților

Proprietarii vor primi scrisori, începând cu luna aprilie

Volkswagen le va trimite scrisori celor care au mașini din categoriile vizate, pentru a le rechema în service. Întreg procesul va fi complet gratuit, compania plătind pentru reparații. Situația vine în contextul în care unele dintre aceste modele au fost, de asemenea, implicate într-o rechemare din 2016 pentru aceeași problemă. La vremea aceea, pompa de combustibil de schimb instalată la acea nu a rezolvat situația, așa cum se aștepta firma nemțească, potrivit CNN.

În acest context, proprietarii de mașini pot verifica site-ul web Safecar.gov al Administrației Naționale pentru Siguranța Traficului pentru a vedea dacă și vehiculul lor este vizat de rechemare.

„Rechemarea în service abordează defectele legate de siguranța autovehiculelor și neconformitățile cu standardele federale de siguranță pentru autovehicule. Din motive de siguranță, orice rechemare care afectează vehiculul dumneavoastră ar trebui finalizată fără întârziere.

Campaniile de service abordează probleme tehnice ale produselor care nu sunt direct legate de siguranță sau conformitate și, de asemenea, pot fi legate de emisii. Campaniile de service ar trebui să fie finalizate cu promptitudine pentru a preveni apariția problemei în vehiculul dumneavoastră”, se arată pe site-ul Volkswagen.

CITEȘTE ȘI: Polițist lovit de șoferul unei mașini care nu a oprit la semnal! Conducătorul auto se afla sub influența alcoolului și a substanțelor interzise

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare