sursa foto:  pandurul.ro

Soția șefului DSP decedat după ce s-a infectat cu Covid: A încercat singur să repare aparatul care îl ajuta să respire

Soția lui Adrian Dobrin, șeful Serviciului Control al DSP Gorj decedat după ce s-a infectat cu Covid-19, face acuzații grave.

Georgiana Dobrin acuză că starea soțului său s-a agravat în timpul internării și că traheea i-a fost fisurată. Mai mult, ea dezvăluie că, în timpul transferului către București, s-a stricat dispozitivul care îl alimenta cu oxigen.

Din surse neoficiale, spune ea, Adrian Dobrin s-a luptat atât de mult pentru viața sa, încât a încercat să repare singur dispozitivul.

Mergea zilnic în secțiile ATI să verifice disponibilitatea paturilor și să facă raportare către Minister. Era epuizat, obosise de atâta efort pe care îl depunea. I-am spus să mai renunțe la aceste acțiuni și să mai lase și pe alții. A plecat la serviciu la 6.30. A ajuns la spitalul din Târgu-Cărbunești să verifice secția ATI. Am primit un mesaj de la colega lui, că lui Adrian îi e rău și are o saturație mică și a fost internat dintr-o dată. Era foarte obosit. De când a început pandemia, el nu a fost deloc liniștit. Era într-o agitație permanentă. Am vorbit cu el la spital. Mi-a spus că i s-au făcut raze la plămâni și că are afectat plămânul drept. A fost pus la ventilator”.

Între timp, situația lui s-a agravat. Eu nu pot să acuz acum medicul de nepricepere pentru că nu sunt eu organul care trebuie să constate. Eu știu că Adrian s-a internat cu un plămân afectat și a fost trimis către București cu diagnosticul de trahee fisurată și cu plămâni care nu funcționau 95%. Cine i-a spart traheea, nu știu, dar o să verifice organele competente. Aerul nu mai ajungea în plămân și, prin traheea respectivă, era plin de apă, aer în torace. Traheea se spărsese între timp. Deși el era în supraveghere medicală. Și asta mă deranjează pe mine”, a spus Georgiana, soția lui Adrian Dobrin, pentru pandurul.ro.

Din surse neoficiale, pot să spun că a încercat singur să repare aparatul care îl ajuta să respire

Atunci când am mers să dau semnătură pentru el, să fie deplasat la București, așa cum spune managerul Salvării că familia și-a asumat eventualele complicații, complicații ale pacientului vreau să subliniez, nu ale salvării. Eu mi-am asumat complicațiile pe care le avea soțul meu că ar fi riscant să fie deplasat către o echipă din București, dar nu că dispozitivul care îl va ține sub oxigen va ceda la jumătatea drumului. Din surse neoficiale, pot să spun că a încercat singur să repare aparatul care îl ajuta să respire. Cu atâta putere a fost în el. A fost conștient tot timpul”, a mai spus ea.

Conform sursei citate, de la Târgu-Cărbunești, șeful de la DSP Groj a ajuns la unitatea medicală din Târgu Jiu, unde i s-au făcut mai multe investigații necesare înaintea transferului. Vineri, potrivit șefului Ambulanței, i s-a fi propus să fie transferat cu elicopterul SMURD în București, dar bărbatul ar fi refuzat. Soția însă nu știe nimic despre acest refuz și nici despre această posibilitate. Adrian Dobrin s-a stins la spitalul din Vâlcea. A intrat în stop cardiorespirator și medicii nu l-au mai putut salva. La jumătatea drumului spre București, siguranța de la tabloul electric al autospecialei a cedat și ventilatorul la care era conectat s-a oprit. Echipajul l-a ventilat manual până au ajuns cu el la UPU Râmnicu-Vâlcea, unde a fost stabilizat, dar pentru puțin timp.

Vezi și

S-au confirmat sursele Bugetul.ro! ‘Adierea de PSD’ din USR a prins o funcție-cheie! Din echipa Barna ajunge la Ministerul Muncii!

Lovitură! Parlamentul a respins definitiv acest beneficiu pentru medicii din linia întâi în lupta cu COVID-19

SURSE DNA ar fi descins la ANPC! Procurorii fac verificări pe modul în care s-au făcut detașările în posturile-cheie

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare