Tătaru: ‘Am văzut a doua cocoașă, a doua fază a primului val pandemic în care a fost mai agresiv decât în primul val’

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că ”Dacă s-ar fi respectat regulile luate după relaxarea din 15 mai, acum nu am fi trăit „a doua cocoașă”.

 

Întrebat marți, la Oradea, dacă relaxarea din ultima vreme nu este periculoasă, ministrul Sănătății a răspuns: „Am văzut a doua cocoașă, a doua fază a primului val pandemic în care a fost mai agresiv decât în primul val. În condițiile în care avem un număr mare de cazuri, avem și o adresabilitate și o încărcare pe terapie intensivă. Terapia intensivă este segmentul sanitar care trepidează la un moment dat: am plecat cu un număr limitat de paturi bine dotate, acum avem 1.034 paturi complet utilate, 473 cazuri la ATI. Este momentul pe care-l putem gestiona, dar nu lăsăm doar în baza corpului medical”.

Tătaru a adăugat că autoritățile s-au confruntat, într-o primă fază, cu asimptomaticii care cereau externarea și nu voiau internare, acum se confruntă cu asimptomatici care, văzând evoluția bolii, refuză externarea.

„Când am făcut măsuri de relaxare, începând din 15 mai, le-am făcut în baza unei scăderi a numărului de cazuri. În măsura în care se respectau aceste reguli, nu trebuia să trăim a doua cocoașă”, a afirmat Nelu Tătaru.

Citește și:

Legea a fost promulgată! Se aplică începând cu luna octombrie

Cine sunt greii care se bat pentru mega contractul de construire a bazei NATO de la Câmpia Turzii

EXCLUSIV Radiografie la fața locului! Detaliul care le-ar fi putut scăpa anchetatorilor în cazul uciderii lui Emi Pian: ‘Erau mai mulți din clanul Rinu’ (surse)

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare