Terenuri gratuite pentru casă! În ce oraș din România se oferă asta tinerilor sub 35 de ani

Vești bune pentru tinerii care vor să locuiască la oraș și să-și construiască o casă într-o locație suberbă! Un primar din România vrea să întinerească localitatea pe care o conduce, astfel că a decis să le ofere celor sub 35 de ani terenuri pentru a-și construi un cămin doar al lor! Așadar cei interesați trebuie să depună o cerere la Primăria orașului Cavnic, din județul Maramureș.

În doar câteva zile, au depus solicitări în acest sens peste 60 de tineri cu vârsta de până la 35 de ani. Cei mai mulţi dintre ei sunt stabiliţi în Italia, Franţa sau Anglia. Odată cu închiderea mineritului, în 2007, foarte mulţi dintre localnicii din Cavnic au plecat la muncă în străinătate.

“Cum poţi să îi atragi dacă nu le oferi anumite facilităţi? Și atunci am zis să profităm de legea 15/2003 care reglementează clar condiţiile de atribuire a unui teren tinerilor până în 35 de ani”, a explicat Vladimir Petruţ, primarul oraşului Cavnic, potrivit money.ro.

Vezi și Reușită de senzație pentru medicina românească! Anunțul doctorului Narcis Copcă

Potrivit legii, solicitanţii trebuie să aibă domiciliul în Cavnic şi să nu deţină un alt teren mai mare de 500 de metri pătraţi. Până acum, pentru cele peste 100 de parcele de teren oferite de primărie, s-au înscris peste 60 de tineri. 90% dintre ei sunt plecaţi la muncă în străinătate.

“Știm că sunt plecaţi în străinătate pentru că în mediul online ne scriu mesaje, îmi scriu foarte multe mesaje tinerii şi îmi solicită să le dau reglementări sau îmi spun cum pot să beneficieze şi am constat că sunt foarte mulţi tineri care sunt plecaţi în Franţa, Belgia, Olanda, Austria. Și din Canada am primit aseară o solicitare de la un tânăr ca doreşte să îşi facă o locuinţă”, povesteşte Vladimir Petruţ.

Odată ce vor primi terenul, tinerii vor avea la dispoziţie 3 ani pentru ridicarea casei. În prezent, Cavnicul are 5 mii de locuitori, dintre care 1600 sunt vârstnici şi 800 sunt copii. Prin oferirea de terenuri de casă gratuite, primăria îşi doreşte creşterea populaţiei, dar şi a încasărilor din impozite şi taxe la bugetul local.

Vezi și Un gigant american intră la rupere: Ce va inaugura luna aceasta în România

Declarație bombă a Liei Olguța Vasilescu! Salariile uriașe ale medicilor

Mărturisirile Zoiei! Ce au discutat părinții săi, soții Ceaușescu, înainte de moarte

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare