sursa foto:  digi24.ro

Tudorel Toader, ieșire de ultim moment în cazul Kövesi: ‘Iohannis a fost cel care a pus în aplicare decizia’

Fostul ministru al Justiției, Tudorel Toader, a venit cu o primă reacție la decizia CEDO, prin care i s-a dat dreptate Laurei Codruța Kovesi în ceea ce privește demiterea ei de la șefia DNA.

Tudorel Toader a precizat faptul că decizia oricărei instante nu se comentează. Deciziile se respectă.  Tudorel Toader a explicat faptul că orice decizie de acest sens se respectă .

Citește și: Laura Codruța Kovesi dă lovitura anului! Victorie împotriva Curții Constituționale, la CEDO

”Regulă generală este la nivel național și european că nu se comentează hotărârile instanțelor. Ele se respectă..”

 

Preşedintele Klaus Iohannis a pus în aplicare decizia CCR, nu evaluarea ministrului.

 

Tudorel Toader a explicat faptul că nu el este cel care a demis-o pe Laura Codruța Kovesi, în procesul de demitere au existat trei factori. Președintele Klaus Iohannis a fost cel care a pus în aplicare decizia Curții Constituționale a României:

Citește și: Scandal de proporții după victoria lui Kövesi la CEDO. Se cere demisia lui Valer Dorneanu și altor doi judecători ai CCR

”Pe firul acestui proces de demitere au fost trei factori care şi-au împlinit misiunea. Eu ca ministru am făcut raportul de evaluare şi am propus revocarea. După acest lucru, a fost sesizată CCR, ministrul nu este autor al dreptului de sesizare al curţii. CCR a luat o decizie şi preşedinţele a revocat-o în baza acelei decizii. Decizia CCR a făcut ca președintele să semneze actul de demitere, nu propunerea mea. ” explica Tudorel Toader, pentru bzi.ro.

Citește și:

SURSE De ce ar fi fost executat, în plină stare de urgență, șeful Casei de Pensii – Solicitarea Violetei Alexandru

Lista Neagră a lui Rizea: Mircea Geoană de la șpăgi de milioane la legături cu mafia italiană

Medicul care s-a oferit voluntar să se infecteze cu coronavirus, o nouă ieși

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare